בורקיטס גבינות הכי שווה בעולם! עם בצק מהיר וקליל שמכינים בבית

יהודית מורחיים עם מתכון משפחתי לבורקיטס מפנקים. מאפים מבצק בהכנה ביתית ממולאים בגבינות ותפוח אדמה, נימוחים מבפנים ופריכים מבחוץ שפשוט לא תצליחו להפסיק לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

השנה החלטתי לעשות מחווה לדודה רחל ברינברג עם מתכון לבורקיטס גבינות שהיא נתנה לי לפני שנים.

דודה רחל נולדה באיסטנבול, משם עברה עם משפחתה לסוריה, לאחר שנים הגיעו לארץ ישראל דרך לבנון, ראש הנקרה.

כהרגלי בקודש רשמתי את המתכון במחברת המתכונים שלי! אני אוהבת לדפדף במחברת ומידי פעם להכין מתכונים של אחרים.

הבצק פריך מאוד וטעים מאוד ומילוי הגבינות הופך אותם להכי מיוחדות וטעימות שיש. מבטיחה לכם! ברגע שתכינו פעם אחת לא תרצו לוותר על המתכון!

אפשר להכין, כולל האפייה, מראש. לקרר ולהקפיא ולפני ההגשה להוציא מהמקפיא, לחמם קצת בתנור והטעם משגע - באחריות!

תכניסו את המתכון הזה לרשימת רבי המכר שלכם! אוהבת אתכם ♥ יהודית

לעוד מתכונים של יהודית

https://www.magiccake.co.il/

מצרכים

בצק

מילוי

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המרגרינה, השמן, המלח ולבסוף את המים הרותחים.
  2. מתחילים ללוש עד אשר מתקבל בצק שומני ורך. מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד שהמילוי מוכן.
  3. מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מועכים בקערה לפירה ומקררים.
  4. מוסיפים לקערה את כל הגבינות, הביצה והמלח. מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי טעמכם.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  6. מרכיבים את הבורקיטוס: חותכים  30 עיגולים מהבצק, מגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה או עיגול.
  7. בעזרת כפית לוקחים מהמילוי בנדיבות וממלאים כל עיגול בצק, סוגרים את הבורקיטס עם החצי השני.

    ממלאים את הבצק באמצעות כפית ומהדקים מסביב לפתח הסגירה (צילום: יהודית מורחיים)
    ממלאים את הבצק באמצעות כפית ומהדקים מסביב לפתח הסגירה (צילום: יהודית מורחיים)

  8. מהדקים את הבצק מסביב לפתח הסגירה ומניחים על התבנית.
  9. טורפים בקערה קטנה את הביצה ומורחים על הבורקיטס. מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד הזהבה.
    מורחים את הבורקיטס בביצה ומפזרים שומשום מעל (צילום: יהודית מורחיים)
    מורחים את הבורקיטס בביצה ומפזרים שומשום מלעלה (צילום: יהודית מורחיים)

    אופים 20 דקות או עד להזהבה (צילום: יהודית מורחיים)
    אופים 20 דקות או עד להזהבה (צילום: יהודית מורחיים)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 127.8 קק״ל 3834.0 קק״ל
פחמימות 9.3 גרם 279.9 גרם
שומן 8.2 גרם 246.5 גרם
נתרן 360.6 מ״ג 10819.4 מ״ג
חלבון 3.9 גרם 117.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.7 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 79.5 גרם
כולסטרול 21.1 מ״ג 634.1 מ״ג
סידן 41.8 מ״ג 1255.4 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 8.2 מ״ג
אשלגן 33.2 מ״ג 995.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (13)

    Avatar
    Limor Fruchtman

    האם ניתן להשאיר את הבצק במקרר לילה ובבוקר לקרוץ ולמלא?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט.

    Avatar
    דני

    לא כתוב כמה מרגרינה, חבל, אנחנו מאוד רוצים להכין ולא יודעים איך…

    Avatar
    רותי אטל

    במצרכים של הבצק כתוב שמן, בהוראות כתוב מרגרינה, מה נכון ואם מרגרינה אז כמה ?

      Avatar
      אפי

      נכון לא ברור עניין השמן והמרגרינה אפשר הסבר מדוייק

      Avatar
      Foody Foody

      הבצק כולל גם שמן וגם מרגרינה. זה מה שגורם למרקם המיוחד שלו.

    Avatar
    קארן תורג'מן

    לא רשום כמה מרגרינה, במתכון לא רשום מרגרינה ובהכנה רשום מרגרינה, שימו לב תודההה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody