בורקס במילוי ארטישוק של ישראל אהרוני

ישראל אהרוני מכין מאפה פריך וזהוב שממולא במילוי לא שגרתי - בורקס במילוי ארטישוק מבצק יוגורט עשיר וטעים שממש קל להכין ולרדד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מסננים את הארטישוקים. מגרדים את הפרמזן. קוצצים את הצנוברים. טורפים את הביצה עם המים.
  2. מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק, למעט הביצה והמים, ולשים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים מעט.
  3. מערבבים את כל חומרי המילוי למעט הצנוברים בקערה ומועכים קצת את הארטישוקים במזלג.
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים. ממלאים בכף מילוי, מקפלים וסוגרים. מסדרים על גבי התבנית.
  5. מורחים בביצה, מפזרים את הצנוברים ואופים כ-30 דקות, או עד להשחמה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 228.6 קק״ל 3428.4 קק״ל
פחמימות 26.0 גרם 389.9 גרם
שומן 10.6 גרם 158.3 גרם
נתרן 174.7 מ״ג 2620.9 מ״ג
חלבון 7.7 גרם 115.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.6 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 40.9 גרם
כולסטרול 27.4 מ״ג 411.1 מ״ג
סידן 107.0 מ״ג 1604.7 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 11.5 מ״ג
אשלגן 115.4 מ״ג 1731.7 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 11.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    לני lni8wallacoil@gmail.com

    כיצד מתבלים במקרה שהמילוי מארטישוק קפוא ומה משקל הארטישוקים הקפואים שצריך למילוי?

      Avatar
      Foody Foody

      משתמשים ב-1/2 שקית של ארטישוק קפוא שהפשרנו מראש, חותכים לרבעים ומתבלים אותו דבר בהתאם למתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody