בורקס עם גבינות, תפוח אדמה ופטריות
אם גם אתם לא יכולים לבחור בין בורקס גבינות, פטריות או תפוחי אדמה, יש לנו בדיוק את המתכון בשבילכם - בורקס ביתי, זהוב ופריך, עם כל המילויים הכי טעימים
אם גם אתם לא יכולים לבחור בין בורקס גבינות, פטריות או תפוחי אדמה, יש לנו בדיוק את המתכון בשבילכם - בורקס ביתי, זהוב ופריך, עם כל המילויים הכי טעימים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.4 קק״ל 5525.8 קק״לפחמימות 48.6 גרם 729.3 גרםשומן 16.8 גרם 252.5 גרםנתרן 584.0 מ״ג 8760.5 מ״גחלבון 15.4 גרם 231.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 31.6 גרםשומן רווי 6.3 גרם 94.6 גרםכולסטרול 45.7 מ״ג 685.4 מ״גסידן 179.0 מ״ג 2684.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 51.3 מ״גאשלגן 140.8 מ״ג 2112.1 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 30.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות368
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.4 קק״ל 5525.8 קק״לפחמימות 48.6 גרם 729.3 גרםשומן 16.8 גרם 252.5 גרםנתרן 584.0 מ״ג 8760.5 מ״גחלבון 15.4 גרם 231.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 31.6 גרםשומן רווי 6.3 גרם 94.6 גרםכולסטרול 45.7 מ״ג 685.4 מ״גסידן 179.0 מ״ג 2684.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 51.3 מ״גאשלגן 140.8 מ״ג 2112.1 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 30.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 368 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפואמופשר לפי הוראות היצרן
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל גדול
-
2 תפוחי אדמה בינונייםמבושלים ומעוכים לפירה
-
2 חבילות פטריות שמפיניוןחתוכות לקוביות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
200גרם או 1 חבילה גבינת קשקבלמגוררת
-
300 גרם גבינת ברי
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים.
- מערבבים בקערה את הפירה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומערבבים. במידת הצורך מתבלים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע כמות נדיבה של המלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג.
- מסדרים את הבורקסים במרווחים על גבי התבנית, מברישים בביצה, מפזרים את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.
המתכון בשיתוף חברת סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים.
- מערבבים בקערה את הפירה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומערבבים. במידת הצורך מתבלים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע כמות נדיבה של המלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג.
- מסדרים את הבורקסים במרווחים על גבי התבנית, מברישים בביצה, מפזרים את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.
המתכון בשיתוף חברת סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן