
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעה ו-15 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
בייגלס
-
1 1/2
או 360 מ"ל מים
-
1 כף סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
4 1/2 כוסות קמח לבן
-
6 כפות שמן קנולה
-
1 כפית צבע מאכל ורוד
-
1 כפית צבע מאכל כחול
מי בישול
-
2 ליטר מים
-
2 כפות אבקת סודה לשתייה
קרם גבינה
-
1
גביע או 250 גרם גבינת שמנת 30%
-
1/2
כוס או 60 גרם אבקת סוכר
-
2 כפיות תמצית וניל
עיטור
-
1/4 כוס סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערית שמרים, סוכר ורבע כוס מהמים (60 מ״ל) ומשאירים למנוחה לכ-2 דקות.
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, מלח, שמן ויתרת המים (כוס ורבע - 300 מ״ל).
- מוסיפים את תערובת השמרים ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ - 5 דקות או עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים וצובעים כל חלק בצבע שונה (חלק אחד משאירים לא צבוע).
- מגלגלים כל חלק לרצועה, מניחים את כל הרצועות זו לצד זו ומגלגלים לרצועה אחת גדולה.
- מחלקים ל-12 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לרצועה בעובי של כ-2 ס״מ ומלפפים אותה סביב עצמה. יוצרים עיגול ומהדקים את הקצוות.
- מניחים את כל הבייגלס על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה למנוחה של כ-10 דקות.
- בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים וסודה לשתייה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מבשלים כל בייגל כ-20 שניות במים הרותחים, מוציאים ומניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-15 דקות.
- מכינים את הקרם גבינה: מערבבים את כל החומרים לתערובת חלקה ואחידה.
- מוציאים את הבייגלס האפויים ומצננים.
- מורחים את הקרם גבינה על גבי הבייגל, מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
3023.8
קק״ל
3023.8
קק״ל
פחמימות
435.8
גרם
435.8
גרם
שומן
67.6
גרם
67.6
גרם
נתרן
804.3
מ״ג
804.3
מ״ג
חלבון
57.7
גרם
57.7
גרם
סיבים תזונתיים
19.0
גרם
19.0
גרם
שומן רווי
7.4
גרם
7.4
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
130.6
מ״ג
130.6
מ״ג
ברזל
7.1
מ״ג
7.1
מ״ג
אשלגן
752.2
מ״ג
752.2
מ״ג
אבץ
5.1
מ״ג
5.1
מ״ג
תגובות (0)