ביס קסום: פנקייק פיות ורוד ובריא!

הילה סער מצאה דרך גאונית לגרום לילדים לאכול סלק! פנקייק פיות - שהוא בעצם פנקייק קלאסי וטעים בתוספת סלק, שמלבד תוספת בריאות נותן לו צבע וורוד משגע ומעורר התלהבות
הילה סער מצאה דרך גאונית לגרום לילדים לאכול סלק! פנקייק פיות - שהוא בעצם פנקייק קלאסי וטעים בתוספת סלק, שמלבד תוספת בריאות נותן לו צבע וורוד משגע ומעורר התלהבות
  • הילה סער
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    124
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 123.7 קק״ל 989.4 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 154.7 גרם
    שומן 3.2 גרם 25.8 גרם
    נתרן 152.7 מ״ג 1221.4 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 43.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 3.9 גרם
    כולסטרול 31.7 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 59.0 מ״ג 471.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 143.2 מ״ג 1146.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    124
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 123.7 קק״ל 989.4 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 154.7 גרם
    שומן 3.2 גרם 25.8 גרם
    נתרן 152.7 מ״ג 1221.4 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 43.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 3.9 גרם
    כולסטרול 31.7 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 59.0 מ״ג 471.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 143.2 מ״ג 1146.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור

שיווק הוא הכל.

אנחנו קונים את מה שאנחנו מאמינים שאנחנו “חייבים”, אוכלים את מה שמשווקים לנו שאנחנו “צריכים” ומתלבשים כמו שרשתות האופנה מכתיבות לנו. כי שיווק פשוט עובד.

זה עובד גם עם ילדים. לילדים לרוב יש תפיסה מאוד ברורה לגבי מה שהם אוהבים ומוכנים לאכול ומה שלא. אחת הדרכים לשנות את זה – היא שיווק!

בפעם הראשונה שהצעתי לילדים שלי סלק והם אמרו “איכס”, סיפרתי להם שאם הם יאכלו הרבה סלק, הפיפי שלהם יהיה ורוד (שיווק מבוסס עובדות). הם נדהמו והיו חייבים לבדוק את זה. הסלק נאכל והשמחה הייתה רבה.

הילדים התיידדו עם סלק, אבל לא יותר מדי. אז כשהכנסתי אותו לתוך הפנקייק שלהם, הבת שלי לא התלהבה והאשימה אותי שהרסתי את הפנקייק. הסברתי לה שבדיוק להיפך, הפכתי אותו לפנקייק פיות ורוד ומהמם!

אמרתי פיות ולא הייתי צריכה להוסיף. הפנקייק נטרף. וגם בואו נודה – אוכל ורוד זה מגניב, אפילו אם את לא ילדה בת 5.

בקיצור – שיווק עובד. ועוד יותר על ילדים. זה יכול להיות פנקייק פיות, או פנקייק נסיכות, או פנקייק כוח על – מה שתבחרו ושעובד אצלכם. העיקר שתתחילו לאכול פנקייק ורוד.

את הפנקייק הזה מכינים בבלנדר, בלי ללכלך אפילו קערה. טוחנים ואז שופכים את הבלילה ישירות מהמיכל של הבלנדר למחבת. שימו לב שיש בבלילה מיץ לימון או חומץ תפוחים – התפקיד שלהם הוא לשמור על הצבע הורוד של הפנקייק גם אחרי הטיגון. אל תדאגו – הם לגמרי לא מורגשים בטעם.

טיפ בריא:
סלק הוא אחד הצבעים הכי חזקים בטבע. כשאני קונה סלק, אני מיד מבשלת אותו ושומרת בקופסה במקרר. במה שאנחנו לא אוכלים כמו שהוא, אני משתמשת כדי “לצבוע” מנות, כמו הפנקייקים האלה, עוגות ועוגיות ואפילו שייקים (סלק משתלב מעולה בשייק פירות!)

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים את הסלק המבושל וחלב הסויה וטוחנים אותם לנוזל חלק ואחיד.

    טוחנים את הסלק המבושל וחלב הסויה לנוזל חלק ואחיד. צילום: הילה סער
    טוחנים את הסלק המבושל וחלב הסויה לנוזל חלק ואחיד. צילום: הילה סער

  2. מוסיפים את הביצה, שמן הזית, תמצית וניל, מיץ לימון, סוכר ושבולת שועל וטוחנים שוב עד למרקם חלק.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעזרת כף או מרית עד להטמעה בבלילה. במידה והבלילה סמיכה מדי, מוסיפים כף או שתיים של מים או חלב סויה.
  4. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה קלות. מנגבים את עודפי השמן בעזרת נייר סופג. יוצקים פנקייקים בגודל הרצוי ומטגנים כמה דקות עד ששולי הפנקייק מתייצבים ומשנים את צבעם, ונוצרות הרבה בועות על פני הפנקייק.

    מטגנים עד ששולי הפנקייק מתייצבים ומשנים את צבעם, ונוצרות הרבה בועות על פני הפנקייק. צילום: הילה סער
    מטגנים עד ששולי הפנקייק מתייצבים ומשנים את צבעם, ונוצרות הרבה בועות על פני הפנקייק. צילום: הילה סער

  5. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מורידים מהאש וחוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
  6. מגישים חם עם סירופ מייפל ופירות טריים.

    מגישים חם עם סירופ מייפל ופירות טריים. צילום: הילה סער
    מגישים חם עם סירופ מייפל ופירות טריים. צילום: הילה סער

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ביס קסום: פנקייק פיות ורוד ובריא!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות