ביצה קצת אחרת – ביצה בקן עם פריטטה אפונה
כל הילדים אוהבים ביצה בקן - איך אפשר שלא? שי-לי ליפא משדרגת את ארוחת הערב האהובה ומכינה פרוסות לחם קלוי במילוי פריטטה אפונה ועירית
כל הילדים אוהבים ביצה בקן - איך אפשר שלא? שי-לי ליפא משדרגת את ארוחת הערב האהובה ומכינה פרוסות לחם קלוי במילוי פריטטה אפונה ועירית
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.4 קק״ל 1040.5 קק״לפחמימות 18.2 גרם 109.1 גרםשומן 7.9 גרם 47.5 גרםנתרן 511.1 מ״ג 3066.9 מ״גחלבון 8.1 גרם 48.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 886.2 מ״גסידן 32.3 מ״ג 193.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 165.7 מ״ג 994.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות173
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.4 קק״ל 1040.5 קק״לפחמימות 18.2 גרם 109.1 גרםשומן 7.9 גרם 47.5 גרםנתרן 511.1 מ״ג 3066.9 מ״גחלבון 8.1 גרם 48.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 886.2 מ״גסידן 32.3 מ״ג 193.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 165.7 מ״ג 994.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 173 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל קטן
-
3 ביצים L
-
1/2 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1/2 צרור עירית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
6 פרוסות לחם אחיד
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ואת העירית.
- מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים לקערה ומצננים.
- מוסיפים ביצים לקערה וטורפים. מוסיפים אפונה ועירית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- בעזרת קורצן עוגיות בצורת לב (או קורצן עגול) יוצרים במרכז כל פרוסה חור.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. משמנים מעט ומניחים שתי פרוסות ושני לבבות. יוצקים בזהירות לכל חור כ-1/4 כוס מתערובת הביצים. הופכים בזהירות אחרי 2 דקות (את הפרוסות ואת הלבבות). ומטגנים עוד כדקה-שתיים מהצד השני.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ואת העירית.
- מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים לקערה ומצננים.
- מוסיפים ביצים לקערה וטורפים. מוסיפים אפונה ועירית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- בעזרת קורצן עוגיות בצורת לב (או קורצן עגול) יוצרים במרכז כל פרוסה חור.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. משמנים מעט ומניחים שתי פרוסות ושני לבבות. יוצקים בזהירות לכל חור כ-1/4 כוס מתערובת הביצים. הופכים בזהירות אחרי 2 דקות (את הפרוסות ואת הלבבות). ומטגנים עוד כדקה-שתיים מהצד השני.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן