מכינים עם הילדים – בית לזית טבעוני מקמח כוסמין

גם פעילות כיפית ומהנה עם הילדים וגם מתכון מזין וטעים: הילה סער מכינה בית לזית טבעוני מקמח כוסמין. המנה הנוסטלגית והאהובה על ילדים בגרסה בריאה ואיכותית
גם פעילות כיפית ומהנה עם הילדים וגם מתכון מזין וטעים: הילה סער מכינה בית לזית טבעוני מקמח כוסמין. המנה הנוסטלגית והאהובה על ילדים בגרסה בריאה ואיכותית
  • הילה סער
שמרו
כשר
38 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    96
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 95.7 קק״ל 2391.7 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 246.8 גרם
    שומן 5.7 גרם 143.0 גרם
    נתרן 128.3 מ״ג 3207.0 מ״ג
    חלבון 2.2 גרם 55.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 40.0 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 20.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 175.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 19.6 מ״ג
    אשלגן 58.6 מ״ג 1463.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    96
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 95.7 קק״ל 2391.7 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 246.8 גרם
    שומן 5.7 גרם 143.0 גרם
    נתרן 128.3 מ״ג 3207.0 מ״ג
    חלבון 2.2 גרם 55.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 40.0 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 20.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 175.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 19.6 מ״ג
    אשלגן 58.6 מ״ג 1463.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור

“בית לזית” – תסכימו איתי שמאכל עם שם כל כך חמוד חייב להיות גם טעים. לא? 

מדובר באוכל-ילדים קלאסי. אני תמיד אומרת שילדים אוהבים אוכל קטן, רצוי עגול, ושאפשר לאכול בידיים. 

“בית לזית” מסמן V על שלושת הסעיפים, וחוץ מזה הוא גם ממש טעים וכייפי לנשנוש. תוסיפו לזה שקל להכין אותו, ברמה שכל ילד יכול וישמח להכין בעצמו, וקיבלתם פעילות מושלמת לבית מארח, שבסופה יש לכם גם ארוחת ערב מוכנה.

המתכונים של פעם ל-“בית לזית” בדרך כלל מבוססים על חמאה (או מרגרינה) וקמח לבן, אבל המתכון הזה הוא הוא משהו אחר לגמרי:

הבצק הוא בצק ספידי טבעוני וגאוני – בצק פריך עם שמן זית במקום חמאה, ומים רותחים שהופכים את הבצק מוכן לעבודה תוך דקה. בלי קירור ובלי המתנה. ספידי!

גם אתם לא בעניין של זיתים, אני ממליצה לכם בחום להכיר את הבצק הזה. אפשר להשתמש בבצק ספידי לכל מתכון שדורש בצק פריך. אפשר לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים למילוי, כמו סמבוסק, או להשתמש בו כקלתית לקיש. תנסו ותתאהבו בו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
38 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בעזרת כף את כל הרכיבים בקערה בינונית לפי הסדר שבו הם מופיעים במתכון.
  3. כשהמרכיבים מתגבשים לבצק, נוגעים בזהירות ומוודאים שהבצק לא חם מדי. צובטים חתיכה קטנה מהבצק ומגלגלים לכדור, קצת יותר קטן מגודל של כדור פינג פונג. משטחים את הבצק בעזרת שתי הידיים לצורה של פיתה שטוחה. מניחים במרכז זית מגולען וסוגרים את הבצק מסביבו. מנסים שהבצק יהיה כמה שיותר דק, כדי שהתוצאה תהיה פריכה לאחר האפייה. אפשר לצבוט החוצה שאריות בצק. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
  4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתיזים או מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על כל כדור, ומפזרים שומשום או זעתר.
  5. אופים כ-12-15 דקות עד שתחתית הכדורים זהובה (מרימים כדור אחד ומוודאים לפני שמוציאים מהתנור).

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מכינים עם הילדים – בית לזית טבעוני מקמח כוסמין

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    מדליק טעים ? ובריא

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    אלינור טלבי

    החלפתי בשמן קנולה, את אבקת האפייה החלפתי בשמרים, את המילוי החלפתי בשוקולד נוטלה… בכללי, המתכון הוא מתכון מעולה וקל ומשמש לי מתכון בסיס להרבה דברים קלים ומוצלחים😊 תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אלינור, איזה כיף לשמוע! עשית לנו שמח על הלב לשמוע את זה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות