
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
מצרכים
לחמניות
-
3 1/2 כוסות קמח לבןאו 500 גרם
-
1/3 כוס סוכר לבןאו 65 גרם
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף שמרים יבשיםאו 8 גרם או חצי קובייה של שמרים טריים
-
1/3 כוס שמן קנולהאו 80 מ"ל
-
1/4 כוס חלב פושראו 60 מ"ל, אפשר חלב שקדים או חלב סויה
-
1/2 כוס מים פושריםאם צריך להוסיף מים תוסיפו עוד טיפונת.
מלית
-
1/4 כוס נוטלהאפשר להמיר בכל ממרח שאוהבים: חלבה, שקדים, לוטוס, אגוזים וכו'
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה עם כף מים
-
1 חופן סוכר גבישי
אופן הכנה
- שופכים את הקמח לקערת המיקסר- קנווד (אפשר להשתמש במסננת לניפוי). מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים היטב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה ואחרי כמה דק’ מוסיפים את המלח. מוסיפים את השמן והחלב.
- מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות, או לחלופין שיהיה צורך בכף או שתיים נוספות של נוזלים).
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר- קנווד ולשים 10 דקות לפחות. יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים בקערה משומנת כך שישומן מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים באזור חמים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
- כשהבצק תפוח מחלקים אותו ל-20 חלקים שווים. מכסים את כדורי הבצק ומכסים לעוד כחצי שעה התפחה.
- מעבירים את ממרח השוקולד לשק זילוף. כשהכדורים תפחו, בעזרת הידיים משטחים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-5 ס”מ. מזלפים במרכז כל עיגול כמות של כפית או שתיים מהממרח. סוגרים את עיגול הבצק בכל קצותיו וצובטים לסגירה מוחלטת. הופכים ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה.
- מתפיחים פעם אחרונה כ-10 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- לפני האפייה מברישים כל לחמנייה בביצה ומפזרים מעל מעט סוכר גבישי (לא חובה, אפשר להמיר בשומשום או לוותר). אופים בתנור 20-25 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.
לחמניות שוקולד (צילום: שניר גוואטה)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
145.5
קק״ל
2910.0
קק״ל
פחמימות
21.8
גרם
435.6
גרם
שומן
5.0
גרם
99.6
גרם
נתרן
166.9
מ״ג
3338.9
מ״ג
חלבון
3.0
גרם
60.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.9
גרם
17.1
גרם
שומן רווי
0.7
גרם
14.6
גרם
כולסטרול
12.8
מ״ג
256.3
מ״ג
סידן
13.4
מ״ג
267.9
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
8.7
מ״ג
אשלגן
40.6
מ״ג
812.3
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
5.7
מ״ג
תגובות (3)
חבל שרשמו כוס מים ולא חייב לשים הכל. אפשר לרשום שימו חצי כוס מים ואם צריך תוסיפו. שמתי 3/4 וגם זה יותר מדי…יצא בצק דביק. מזל שלא שמתי כוס מים שלמה. הניסוח במתכון כל כך חשוב !!
אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא אבל לא מומלץ כי זה פוגע מעט במרקם הלחמניות.