רקע ברימאג

במקום למרוח: לחמניות ממולאות שוקולד של עומר מילר ותמרה אהרוני

לא לילדים בלבד! לחמניות נימוחות ומנחמות ממולאות בשוקולד (או בממרח אחר שאוהבים) שכייף לנשנש בבוקר או בהפסקות ויגרמו למבוגרים להתגעגע לילדות. אזהרה - זה ממכר
לא לילדים בלבד! לחמניות נימוחות ומנחמות ממולאות בשוקולד (או בממרח אחר שאוהבים) שכייף לנשנש בבוקר או בהפסקות ויגרמו למבוגרים להתגעגע לילדות. אזהרה - זה ממכר
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    146
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 145.5 קק״ל 2910.0 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 435.6 גרם
    שומן 5.0 גרם 99.6 גרם
    נתרן 166.9 מ״ג 3338.9 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 60.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.1 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 14.6 גרם
    כולסטרול 12.8 מ״ג 256.3 מ״ג
    סידן 13.4 מ״ג 267.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 40.6 מ״ג 812.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    146
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 145.5 קק״ל 2910.0 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 435.6 גרם
    שומן 5.0 גרם 99.6 גרם
    נתרן 166.9 מ״ג 3338.9 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 60.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.1 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 14.6 גרם
    כולסטרול 12.8 מ״ג 256.3 מ״ג
    סידן 13.4 מ״ג 267.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 40.6 מ״ג 812.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

מלית

  • 1/4 כוס נוטלה
    אפשר להמיר בכל ממרח שאוהבים: חלבה, שקדים, לוטוס, אגוזים וכו'

הברשה


אופן הכנה

  1. שופכים את הקמח לקערת המיקסר- קנווד (אפשר להשתמש במסננת לניפוי). מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים היטב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה ואחרי כמה דק’ מוסיפים את המלח. מוסיפים את השמן והחלב.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות, או לחלופין שיהיה צורך בכף או שתיים נוספות של נוזלים).
  3. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר- קנווד ולשים 10 דקות לפחות. יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים בקערה משומנת כך שישומן מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים באזור חמים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  4. כשהבצק תפוח מחלקים אותו ל-20 חלקים שווים. מכסים את כדורי הבצק ומכסים לעוד כחצי שעה התפחה.
  5. מעבירים את ממרח השוקולד לשק זילוף. כשהכדורים תפחו, בעזרת הידיים משטחים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-5 ס”מ. מזלפים במרכז כל עיגול כמות של כפית או שתיים מהממרח. סוגרים את עיגול הבצק בכל קצותיו וצובטים לסגירה מוחלטת. הופכים ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה.
  6. מתפיחים פעם אחרונה כ-10 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
  7. לפני האפייה מברישים כל לחמנייה בביצה ומפזרים מעל מעט סוכר גבישי (לא חובה, אפשר להמיר בשומשום או לוותר). אופים בתנור 20-25 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.

    לחמניות שוקולד (צילום: שניר גוואטה)
    לחמניות שוקולד (צילום: שניר גוואטה)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
במקום למרוח: לחמניות ממולאות שוקולד של עומר מילר ותמרה אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    טל שמש

    חבל שרשמו כוס מים ולא חייב לשים הכל. אפשר לרשום שימו חצי כוס מים ואם צריך תוסיפו. שמתי 3/4 וגם זה יותר מדי…יצא בצק דביק. מזל שלא שמתי כוס מים שלמה. הניסוח במתכון כל כך חשוב !!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להקפיא אבל לא מומלץ כי זה פוגע מעט במרקם הלחמניות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות