-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3910.2 קק״ל 3910.2 קק״לפחמימות 152.9 גרם 152.9 גרםשומן 338.0 גרם 338.0 גרםנתרן 2185.4 מ״ג 2185.4 מ״גחלבון 58.1 גרם 58.1 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 165.4 גרם 165.4 גרםכולסטרול 1611.6 מ״ג 1611.6 מ״גסידן 218.0 מ״ג 218.0 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 610.8 מ״ג 610.8 מ״גאבץ 1387.8 מ״ג 1387.8 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות3910
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3910.2 קק״ל 3910.2 קק״לפחמימות 152.9 גרם 152.9 גרםשומן 338.0 גרם 338.0 גרםנתרן 2185.4 מ״ג 2185.4 מ״גחלבון 58.1 גרם 58.1 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 165.4 גרם 165.4 גרםכולסטרול 1611.6 מ״ג 1611.6 מ״גסידן 218.0 מ״ג 218.0 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 610.8 מ״ג 610.8 מ״גאבץ 1387.8 מ״ג 1387.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 3910 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק פילו
מלית
-
200 גרם חמאה
-
4 ביצים L
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 ליטר יוגורט יווני 7%
-
1קובייה או 300 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. ממיסים את החמאה.
- מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
- משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
- חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
- אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. ממיסים את החמאה.
- מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
- משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
- חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
- אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
הערות
- אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
עוד מתכונים של פשטידות ומאפים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (24)
אפשר במקום שמן תרסיס שמן כדי למרוח על העלים?
הי מרטה. אפשר, אבל רצוי לרסס כמות נכבדת.
אכלתי את המאפה בבולגריה והמתכון שלכם אפילו יותר טעים ועסיסי. תודה קרין האלופה
כיף לשמוע! תודה רבה 🙂 צלמי והעלי פעם הבאה, נשמח לראות!
מה גודל התבנית לבניצה?
תבנית חד פעמית בינונית.