בסבוסה – עוגת סולת עם סירופ סוכר של יונית צוקרמן

אתם קוראים לזה עוגת סולת, אנחנו קוראים לזה בסבוסה - עוגה אוורירית ונימוחה שאוכלים עם המון סירופ סוכר לימוני משגע. והבונוס? העוגה פרווה
אתם קוראים לזה עוגת סולת, אנחנו קוראים לזה בסבוסה - עוגה אוורירית ונימוחה שאוכלים עם המון סירופ סוכר לימוני משגע. והבונוס? העוגה פרווה
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    721
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 721.1 קק״ל 6489.8 קק״ל
    פחמימות 98.9 גרם 889.9 גרם
    שומן 33.0 גרם 296.6 גרם
    נתרן 127.5 מ״ג 1147.8 מ״ג
    חלבון 10.6 גרם 95.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 31.6 גרם
    שומן רווי 8.1 גרם 72.8 גרם
    כולסטרול 164.6 מ״ג 1481.4 מ״ג
    סידן 47.6 מ״ג 428.7 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 177.0 מ״ג 1592.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    721
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 721.1 קק״ל 6489.8 קק״ל
    פחמימות 98.9 גרם 889.9 גרם
    שומן 33.0 גרם 296.6 גרם
    נתרן 127.5 מ״ג 1147.8 מ״ג
    חלבון 10.6 גרם 95.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 31.6 גרם
    שומן רווי 8.1 גרם 72.8 גרם
    כולסטרול 164.6 מ״ג 1481.4 מ״ג
    סידן 47.6 מ״ג 428.7 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 177.0 מ״ג 1592.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור

עוגת סולת היא אחת העוגות הכי פשוטות להכנה. היא גם אחת העוגות הכי ותיקות ואהובות שיש. זו עוגה עם ניחוח וטעם של פעם, המעלה אצל רבים טעמים, ריחות וזיכרונות ילדות. היא מושלמת ליד הקפה, בסיום ארוחה, בפיקניק ובכלל, בכל הזדמנות. הקסם של עוגת סולת טמון בכך שהיא אוורירית, רכה ומתוקה. והסירופ! איך אפשר בלי הסירופ המשגע? זה שנספג בתוכה והופך אותה למעדן.

עוגת סולת מכונה גם בסבוסה, מדובר בעצם בקינוח ים תיכוני, שאפשר למצוא במטבח הערבי, הטורקי, היווני ועוד. את העוגה אפשר להמתיק עם סירופ לימוני, תפוזי, עם מי ורדים, מי סוכר, מייפל ועוד. הכל תלוי בטעם שלכם. אפשר להרטיב את העוגה בכמויות גדולות ונדיבות של סירופ, כפי שנהוג במטבח הערבי. אפשר גם להרטיב אותה בעדינות, כדי להגיע למצב שהיא לחה, אבל לא ספוגה לחלוטין בסירופ.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


בלילה

סירופ

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים (היעזרו בכלי כזה להפרדה מושלמת).
  3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
  4. מוסיפים את הרכיבים הרטובים במהירות נמוכה.
  5. מוסיפים את הרכיבים היבשים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית. מקשטים מעל בשקדים או אגוזים ואופים במשך 40 דקות, או עד להזהבה.
  7. מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים, פרט לגרידת הלימון, בסיר קטן. מבשלים 3 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון.
  8. כאשר העוגה מוכנה והצטננה, יוצקים עליה את הסירופ.

הערות

  • גרסה מהירה (לעוגה שיוצאת קצת יותר נמוכה): מערבלים את כל המצרכים במיקסר, תחילה את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, ולבסוף את היבשים במהירות נמוכה. מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה, בערך 40 דקות
  • חשוב: כשהעוגה חמה מזלפים סירופ קר, וכשהעוגה קרה אפשר לזלף סירופ חם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בסבוסה – עוגת סולת עם סירופ סוכר של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    לרנר חנית

    אחת הטעימות אבל לא מתאימה לסוכרתיים 🙁

    Avatar
    הילה

    האם משתמשים בחלמונים? לא מובן אם הם במצרכים הרטובים או שלא משתמשים בהם

      Avatar
      Foody Foody

      החלמונים מצטרפים לבלילה יחד עם המצרכים הרטובים. בהצלחה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות