בסבוסה – עוגת סולת עם סירופ סוכר

אתם קוראים לזה עוגת סולת, אנחנו קוראים לזה בסבוסה - עוגה אוורירית ונימוחה שאוכלים עם המון סירופ סוכר לימוני משגע. והבונוס? העוגה פרווה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בלילה

סירופ

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
  4. מוסיפים את הרכיבים הרטובים במהירות נמוכה.
  5. מוסיפים את הרכיבים היבשים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית. מקשטים מעל בשקדים או אגוזים ואופים במשך 40 דקות, או עד להזהבה.
  7. מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים, פרט לגרידת הלימון, בסיר קטן. מבשלים 3 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון.
  8. כאשר העוגה מוכנה והצטננה, יוצקים עליה את הסירופ.

הערות

  • גרסה מהירה (לעוגה שיוצאת קצת יותר נמוכה): מערבלים את כל המצרכים במיקסר, תחילה את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, ולבסוף את היבשים במהירות נמוכה. מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה, בערך 40 דקות
  • חשוב: כשהעוגה חמה מזלפים סירופ קר, וכשהעוגה קרה אפשר לזלף סירופ חם

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 9 מנות
קלוריות 709.3 קק״ל 6384.0 קק״ל
פחמימות 93.4 גרם 840.5 גרם
שומן 33.4 גרם 300.7 גרם
נתרן 185.8 מ״ג 1672.5 מ״ג
חלבון 9.3 גרם 83.6 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 27.2 גרם
שומן רווי 8.4 גרם 75.6 גרם
כולסטרול 141.0 מ״ג 1269.0 מ״ג
סידן 45.3 מ״ג 407.8 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 172.0 מ״ג 1548.4 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    תמר אנקונינה

    מתי שמים את השקדים השלמים?

      Avatar
      Foody Foody

      מקשטים איתם את העוגה טרם האפייה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody