רקע דוד משה

בסגנון כפרי: גלאט תפוחי אדמה וגבינות

רוצים להרשים את האורחים? גלאט תפוחי אדמה וגבינות יעשה את זה בשבילכם. מאפה טארט פתוח למחצה, בסגנון כפרי פרי-סטייל, במילוי גבינות ומניפת תפוחי אדמה מהממת
רוצים להרשים את האורחים? גלאט תפוחי אדמה וגבינות יעשה את זה בשבילכם. מאפה טארט פתוח למחצה, בסגנון כפרי פרי-סטייל, במילוי גבינות ומניפת תפוחי אדמה מהממת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    82
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 81.7 קק״ל 1307.4 קק״ל
    פחמימות 1.5 גרם 23.4 גרם
    שומן 8.2 גרם 130.7 גרם
    נתרן 281.1 מ״ג 4496.9 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 26.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 72.2 גרם
    כולסטרול 36.5 מ״ג 583.9 מ״ג
    סידן 32.5 מ״ג 520.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 16.9 מ״ג 270.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    82
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 81.7 קק״ל 1307.4 קק״ל
    פחמימות 1.5 גרם 23.4 גרם
    שומן 8.2 גרם 130.7 גרם
    נתרן 281.1 מ״ג 4496.9 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 26.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 72.2 גרם
    כולסטרול 36.5 מ״ג 583.9 מ״ג
    סידן 32.5 מ״ג 520.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 16.9 מ״ג 270.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית

הברשה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מעבד מזון את הקמח, המלח, אבקת האפייה והחמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה.
  2. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
  3. מקבצים את פירורי הבצק לדיסקית ומעבירים לקירור קצר.
  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
  6. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת, יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך 15 דקות (לא חייבים לאפות עד הסוף). מצננים.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על גבי נייר אפייה לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ ועובי כ-3 מ”מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור.
  8. מפזרים במרכז הבצק את שני סוגי הגבינה ומסדרים מעל במניפה את פרוסות תפוחי האדמה. משאירים שוליים נקיים של כ-5 ס”מ.
  9. מקפלים את השוליים הנקיים מעל תפוחי האדמה ומהדקים.
  10. מברישים את השוליים בביצה ואופים את הגאלט בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהוא מזהיב.
  11. מזלפים מעל מעט דבש ומפזרים טבעות בצל ירוק ומגישים.

    גלאט תפוחי אדמה וגבינות1
    גלאט תפוחי אדמה וגבינות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

עוד מתכונים מעולים לבראנץ'
בסגנון כפרי: גלאט תפוחי אדמה וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות