בצלים ממולאים בבשר ברוטב סילאן מתקתק

מכל הממולאים שיש, בצלים ממולאים בבשר זו המנה שאיילת ונציה הכי אוהבת לאכול. תתפלאו לגלות שמדובר במתכון לא מסובך שיכול בקלות לככב אצלכם בראש השנה
  • איילת ונציה מישר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

“תגידי, איך יש לך זמן לבשל?! יש לך עסק, 3 בנות קטנות, בית, בן זוג, חיים. איך את מוצאת גם זמן להכין כאלה מנות מושקעות??????” (דרך אגב, קיצצתי את כמות סימני השאלה, כי במקור היו הרבה יותר).

לכי תסבירי לאנשים שאני פשוט אוהבת לבשל. זו התרפיה שלי. המדיטציה שלי. המקום שבו אני מרגישה שאני יכולה לבטא את האהבה שלי לאנשים ולאוכל.

אם אני צריכה לבחור שלושה דברים שאני הכי אוהבת בעולם אלה יהיו: המשפחה שלי, לבשל ולכתוב.

לא כל יום, דרך אגב, בסדר הזה.

יחד עם זאת, זה באמת מאתגר. גם לתחזק עסק עצמאי שכל הזמן דורש את תשומת הלב והוא לא פחות מילד רביעי, גם שלוש בנות צמודות, גם חיי זוגיות, גם בית וגם חיים. ולא סתם חיים, חיים שאני רוצה לחיות - מלאי פעילות ומשמעות.

אז איך בכל זאת?

יוצרים תהליכים פשוטים גם למנות הכי מורכבות, בוחרים חומרי גלם טובים, כלי בישול איכותיים וזה נהיה קל. זריז. פשוט.

עסק התבלינים שלי התחיל בכלל כקוריוז, לא התכוונתי שהוא יהיה העסק שלי. ואז גיליתי כמה אנשים כמהים לחזור הביתה ולבשל אוכל ביתי אבל הם חושבים שזה מסובך ודורש הרבה זמן אז הם נמנעים.

זו הסיבה שהחלטתי להתמקד בתערובות תבלינים. כאלה עם טעמים יצירתיים ומאוזנים. כי הן הופכות את הבישול לקל. וברגע שנכנסים למטבח ומקבלים מחמאות על מנות שקודם לכן לא העזתם בכלל לבשל, זה עושה חשק לעוד. ומהר מאד, אתם פשוט מתאהבים בבישול הביתי וכבר לא מצליחים להיזכר איך זה היה לפני כן.

אז נעים מאד, אני איילת ונציה מישר, ואני הבעלים של “התבלינים של איילת“, חנות תבלינים אינטרנטית שמתמחה בתערובות מיוחדות ללא גלוטן וללא תוספים ויש בה את כל מה שהופך בישול לקל, פשוט וטעים.

ואני גם אמא לשלוש בנות שעוד בטוח תשמעו עליהן פה הרבה, ונשואה לניסים שאחראי לחלק של הניסים בחיים שלנו, אני גרה ביישוב קהילתי, עם נוף לים ושקיעות מרהיבות.

אני אוהבת לבשל ולכתוב ואני בעיקר אוהבת לגרום לאנשים להעז ולבשל מנות וארוחות שהם לא היו חושבים שהם מסוגלים להכין. בעצם, אני בעיקר אוהבת לגרום לאנשים להעז. לא משנה באיזה תחום.

וכדי שנתחיל ב”פול פאוור תעוזה”, המתכון של היום הוא בצלים ממולאים בבשר, ברוטב סילאן ורימונים.

מכל הממולאים שיש, בצלים ממולאים זו המנה שאני הכי אוהבת לאכול. באופן אישי, ממולאים בכלל ובצלים ממולאים בפרט נראים כמו המנה הכי מסובכת שיש, ששמורה לבשלניות סופר על חלל.

אז יום אחד פשוט החלטתי לקפוץ למים ולנסות (או במקרה הנ”ל לקפוץ לרוטב…) וגיליתי כמה זה הרבה יותר קל משחשבתי.

מתכון לא מסובך, בלי המון תהליכים ומרכיבים, שיכול בקלות לככב אצלכם בראש השנה.

מצרכים

בצלים ממולאים

רוטב

אופן הכנה

  1. מקלפים את הבצלים ועושים בכל אחד חתך עד לב הבצל (כאילו חוצים אבל נעצרים באמצע).
  2. ממלאים כלי שמתאים למיקרוגל במעט מים, מניחים את הבצלים, מכסים ומבשלים במיקרו על חום גבוה בין 5 ל-8 דקות (תלוי במיקרוגל) עד שהבצלים רכים אך לא מידי.
  3. מוציאים ומצננים לחלוטין.
  4. מפרידים את שכבות הבצל בזהירות, ושומרים את הלבבות.
  5. מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים היטב.
  6. מסדרים בתחתית הסיר, שכבה של כל שאריות הבצלים. 
  7. מניחים בתוך כל גלד בערך כפית מהמלית ומגלגלים בזהירות עד שכל המלית עטופה על ידי הבצל. מסדרים בצפיפות בסיר.
  8. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב, שופכים מעל הבצלים. מכסים ומביאים לרתיחה.
  9. אפשר להמשיך ולבשל על אש נמוכה על הכיריים למשך שעה וחצי או לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.
ממלאים כל גלד בתערובת המילוי צילום: שניר גואטה
ממלאים כל גלד בתערובת המילוי צילום: שניר גואטה
מסדרים בצפיפות בסיר
מסדרים בצפיפות בסיר. צילום: שניר גואטה

עשינו לכם חשק למלא? לעוד מתכוני ממולאים :

מתכון סנדוויצוני חצילים ממולאים בשר של רותם ליברזון

מתכון עלי גפן ממולאים של שי-לי ליפא

מתכון חצילים ממולאים בשר של אהרוני

לעוד מתכונים נפלאים של איילת ונציה מישר

הערות

  • אפשר להחליף את הבשר בקינואה מבושלת ולוותר על המים/סודה
  • אפשר להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה למלית, או תערובת שמכילה עשבי תיבול
  • אפשר להחליף את הסילאן בדבש
  • הקציצות של ניסים זו תערובת תבלינים שמכילה פפריקה ,כמון, שום, פלפל אנגלי, עלי שושנים, אגוז מוסקט ופלפל שחור. והיא נפלאה לתבשילי בשר טחון, עופות בתנור וירקות כתומים כמו דלעות ובטטות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 351.0 קק״ל 2106.0 קק״ל
פחמימות 31.1 גרם 186.8 גרם
שומן 20.9 גרם 125.4 גרם
נתרן 1441.1 מ״ג 8646.4 מ״ג
חלבון 16.8 גרם 101.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.0 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 25.1 גרם
כולסטרול 43.9 מ״ג 263.4 מ״ג
סידן 63.5 מ״ג 381.3 מ״ג
ברזל 2.6 מ״ג 15.4 מ״ג
אשלגן 621.3 מ״ג 3727.7 מ״ג
אבץ 3.4 מ״ג 20.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar

    מנה מעולה!!! טעמתי את של המאסטרית😊

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody