
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
בראוניז
-
200
גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
100
גרם או 1/2 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
3 ביצים L
-
100 גרם שוקולד מריר
-
70
גרם או 1/2 כוס אבקת קקאו
-
40
גרם או 4 כפות קורנפלור
-
1 כפית אבקת אפייה
-
85
גרם או 1 כוס שקדים טחונים
-
1 קורט מלח דק
קישוט
-
5 כפות חמאת בוטנים חלקה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את השוקולד. ממיסים בנפרד את חמאת הבוטנים.
- מניחים בקערה גדולה את שני סוגי הסוכר והשמן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף במשך כדקה עד שהן נטמעות בתערובת.
- מנפים פנימה את הקקאו, הקורנפלור ואבקת האפייה, מוסיפים את השקדים והמלח ומערבבים בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית. בעזרת שק זילוף או כפית מזלפים נקודות של חמאת הבוטנים, ומייצרים מראה שיש בעזרת קיסם עץ.
- אופים 25-30 דקות, עד שהבראוניז מתייצבים, אך עדיין נשארים לחים מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי, מומלץ במקרר. רק לאחר מכן חותכים ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
9
מנות
קלוריות
496.2
קק״ל
4465.4
קק״ל
פחמימות
50.5
גרם
454.7
גרם
שומן
29.6
גרם
266.5
גרם
נתרן
251.6
מ״ג
2264.6
מ״ג
חלבון
10.6
גרם
95.3
גרם
סיבים תזונתיים
5.5
גרם
49.7
גרם
שומן רווי
6.1
גרם
54.7
גרם
כולסטרול
84.8
מ״ג
763.4
מ״ג
סידן
71.5
מ״ג
643.4
מ״ג
ברזל
2.9
מ״ג
26.2
מ״ג
אשלגן
389.4
מ״ג
3504.5
מ״ג
אבץ
1.8
מ״ג
15.9
מ״ג
תגובה אחת
מתכון מעולה ומוצלח