בראוניז שוקולד צ׳יפס של אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט מתארחת במטבח של קרין גורן והן מכינות יחד בראוניז שוקולד צ'יפס אולטימטיביים ומושלמים למכורי שוקולד שמבינים עניין
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

שכבת עוגיות

שכבת בראוניז

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפ של 190 מעלות. גם משמנים וגם מרפדים בנייר אפייה.
  2. מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה (אם הוצאתם אותה הרגע מהמקרר שימו אותה 10 שניות במיקרו אבל לא יותר כדי שלא תהפוך לנוזלית) ואת הסוכר וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  3. מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים היטב.
  4. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, מוסיפים את קוביות השוקולד והאגוזים (תשאירו קצת שוקולד ואגוזים בחוץ לקישוט מלמעלה) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
  5. מכינים את הבראוניזבקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה והשוקולד הקצוץ דק. מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין הפעלה להפעלה כדי שהשוקולד לא ישרף (אם אין לכם מיקרוגל אז משתמשים בבן-מארי). כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מפסיקים לחמם ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
  7. מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים שוב.
  8. מניחים נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח. טורפים עד שזה אחיד ומעבירים לתבנית המשומנת והמנויירת.
  9. הרכבה ואפייה: מפזרים עם האצבעות את תערובת העוגיות על תערובת הבראוניז בצורה אחידה (לא חייב להיות ממש אחיד). אופים כ 22-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בצדדים של העוגה יוצא עם מעט פירורים וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים יותר - אך לא נוזלי.

 

הערות

  • מומלץ להכין את כל החומרים מראש על השיש, מסודרים יפה כדי לעבוד במהירות
  • די קשה לדעת מתי הבראוניז מוכנים כי הם מכוסים בבצק עוגיות, אבל שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבראוניז לא יתייבשו, אז לשמור על התנור ולדקור את העוגה החל מהדקה ה-18
  • מצננים לגמרי לפני שמוציאים את כל העוגה מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות, קטנטנות. עוד יותר קטנות. עוד יותר
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 236.4 קק״ל 5909.2 קק״ל
פחמימות 29.2 גרם 729.8 גרם
שומן 13.1 גרם 327.6 גרם
נתרן 142.0 מ״ג 3548.8 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 84.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 38.1 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 112.7 גרם
כולסטרול 59.6 מ״ג 1491.2 מ״ג
סידן 17.7 מ״ג 441.6 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 18.7 מ״ג
אשלגן 112.6 מ״ג 2814.4 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 8.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    אירית פרנקו

    אחרי שזה מוכן להכניס למקרר?או בחוץ

      Avatar
      Foody Foody

      היי, רצוי לשמור בקרור.

    Avatar
    אסנת עותמי

    הכנתי, יצא טעיםםםםםםםםםםםם

    Avatar
    מיכל בן נאים

    אם אני רוצה שזה לא יהיה חלבי, במה אני יכולה להמיר את החמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להמיר את המחאה במחמאה או שמן צמחי. בהצלחה!

    Avatar
    קרן

    נראה מושלם!!! חייבת להכין את זה מחר!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody