
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כולל4 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים20
מצרכים
בשר
-
1 1/2 ק"ג בשר כתף
-
5 כפיות מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
5 כפות קמח לבן
-
1 בקבוק יין אדום מתוק
-
1 כוס מים
-
1 כף קפה נמס
-
10 שיני שום
-
1 צרור פטרוזיליה
ירקות
-
5 פטריות פורטובלו בינוניות
-
3 שומרים בינוניים
-
3 בטטות בינוניות
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כפית מלח גס
שעועית
-
1 שקית שעועית ירוקה קפואה
-
1 שקית שעועית צהובה
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבשר ל-5 מנות של 300 גרם כל אחת. מחממים את המים. חותכים את השומר לרבעים ואת הבטטות ותפוחי האדמה לחצאים.
- מכינים את הבשר: מתבלים את הנתחים במלח ופלפל, מקמחים היטב ומנערים את עודפי הקמח. מחממים שמן בכמות נדיבה במחבת גדולה, צולים את הבשר היטב מכל צדדיו ומעבירים לתבנית אפייה עמוקה.
- יוצקים לקערה את היין, מים וקפה. מערבבים ויוצקים מעל הבשר. מוסיפים את השום והפטרוזיליה, מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף ואופים במשך 3 שעות, או עד שהבשר נהיה רך מאוד.
- מכינים את האנטיפסטי: מרססים את הירקות בתרסיס השמן, מתבלים ומעבירים לתבנית אפייה. מעבירים לתנור בשעה האחרונה של אפיית הבשר, כך ששתי המנות יהיו מוכנות במקביל.
- חולטים את שני סוגי השעועית במים רותחים עד לריכוך ומתבלים במעט שמן זית ומלח גס.
- מגישים את הבשר לצד האנטיפסטי והשעועית.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
1020.1
קק״ל
6120.6
קק״ל
פחמימות
65.1
גרם
390.6
גרם
שומן
24.4
גרם
146.4
גרם
נתרן
3218.5
מ״ג
19311.0
מ״ג
חלבון
92.9
גרם
557.2
גרם
סיבים תזונתיים
15.6
גרם
93.4
גרם
שומן רווי
8.1
גרם
48.8
גרם
כולסטרול
585.0
מ״ג
3510.0
מ״ג
סידן
139.0
מ״ג
834.3
מ״ג
ברזל
8.2
מ״ג
49.4
מ״ג
אשלגן
1075.0
מ״ג
6449.8
מ״ג
אבץ
16.1
מ״ג
96.7
מ״ג
תגובות (0)