בשר כתף בתנור עם ירקות צלויים ושעועית

שגב משה שוב מפתיע ומכין בשר כתף לצד ירקות צלויים בתנור ועם תוספת מיוחדת של רכיב סודי ברוטב. מנה חגיגית, קלה להכנה, טעימה ונהדרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מחלקים את הבשר ל-5 מנות של 300 גרם כל אחת. מחממים את המים. חותכים את השומר לרבעים ואת הבטטות ותפוחי האדמה לחצאים.
  3. מכינים את הבשר: מתבלים את הנתחים במלח ופלפל, מקמחים היטב ומנערים את עודפי הקמח. מחממים שמן בכמות נדיבה במחבת גדולה, צולים את הבשר היטב מכל צדדיו ומעבירים לתבנית אפייה עמוקה.
  4. יוצקים לקערה את היין, מים וקפה. מערבבים ויוצקים מעל הבשר. מוסיפים את השום והפטרוזיליה, מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף ואופים במשך 3 שעות, או עד שהבשר נהיה רך מאוד.
  5. מכינים את האנטיפסטי: מרססים את הירקות בתרסיס השמן, מתבלים ומעבירים לתבנית אפייה. מעבירים לתנור בשעה האחרונה של אפיית הבשר, כך ששתי המנות יהיו מוכנות במקביל.
  6. חולטים את שני סוגי השעועית במים רותחים עד לריכוך ומתבלים במעט שמן זית ומלח גס.
  7. מגישים את הבשר לצד האנטיפסטי והשעועית.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1020.1 קק״ל 6120.6 קק״ל
פחמימות 65.1 גרם 390.6 גרם
שומן 24.4 גרם 146.4 גרם
נתרן 3218.5 מ״ג 19311.0 מ״ג
חלבון 92.9 גרם 557.2 גרם
סיבים תזונתיים 15.6 גרם 93.4 גרם
שומן רווי 8.1 גרם 48.8 גרם
כולסטרול 585.0 מ״ג 3510.0 מ״ג
סידן 139.0 מ״ג 834.3 מ״ג
ברזל 8.2 מ״ג 49.4 מ״ג
אשלגן 1075.0 מ״ג 6449.8 מ״ג
אבץ 16.1 מ״ג 96.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar