גורמה זה כאן: פילה דג ברוטב חמאה לבנה וירקות שורש צלויים

ארוחת ערב רומנטית לימי הסגר ממש כמו במסעדה - פילה דג ברוטב קלאסי של חמאה לבנה עם יין לבן וכוכבי אניס, בתוספת תפוחי אדמה וגזרים צרובים במחבת
ארוחת ערב רומנטית לימי הסגר ממש כמו במסעדה - פילה דג ברוטב קלאסי של חמאה לבנה עם יין לבן וכוכבי אניס, בתוספת תפוחי אדמה וגזרים צרובים במחבת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    894
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 894.4 קק״ל 3577.5 קק״ל
    פחמימות 40.4 גרם 161.4 גרם
    שומן 46.3 גרם 185.3 גרם
    נתרן 1410.6 מ״ג 5642.5 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 224.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 14.7 גרם 58.7 גרם
    כולסטרול 122.6 מ״ג 490.2 מ״ג
    סידן 88.6 מ״ג 354.5 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1561.0 מ״ג 6243.9 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    894
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 894.4 קק״ל 3577.5 קק״ל
    פחמימות 40.4 גרם 161.4 גרם
    שומן 46.3 גרם 185.3 גרם
    נתרן 1410.6 מ״ג 5642.5 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 224.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 14.7 גרם 58.7 גרם
    כולסטרול 122.6 מ״ג 490.2 מ״ג
    סידן 88.6 מ״ג 354.5 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1561.0 מ״ג 6243.9 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר בינוני שמים שמנת, אניס, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מרתיחים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה-בינונית ומצמצמים בחצי מהכמות.
  2. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  3. אחרי שהשמנת צומצמה בחצי מוסיפים כוס יין לבן, שוב מביאים לרתיחה, אחרי הרתיחה מנמיכים את החום שוב ומצמצמים בחצי שוב.
  4. את הירקות החצויים צורבים במחבת חמה (שמתאימה לתנור) כשהחלק הישר מונח כלפי המחבת.
  5. לאחר שהירקות קיבלו צריבה יפה מוסיפים למחבת את התימין, כף וחצי חמאה קרה וחצי כוס יין לבן ומכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש, לבערך 20 דקות צלייה.

    לאחר שהירקות קיבלו צריבה יפה מוסיפים למחבת תימין, כף וחצי חמאה קרה וחצי כוס יין. צילום: שניר גואטה
    לאחר שהירקות קיבלו צריבה יפה מוסיפים למחבת תימין, כף וחצי חמאה קרה וחצי כוס יין. צילום: שניר גואטה

  6. לאחר שהרוטב הגיע לחצי מכמות הנוזל מסננים אותו, בעודו חם לכלי גבוה, בעזרת בלנדר מוט/מטרפה מבליעים קוביות חמאה קרה בהדרגה תוך כדי ערבוב. אחרי שנוצר לנו רוטב אחיד ויציב, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם.
  7. מתבלים את בשר הדג במלח ופלפל וצורבים. את הדג צורבים על מחבת חמה ומשומנת קלות על הצד של העור, כשבשר הדג כבר התחיל להלבין כמעט כולו, בעזרת תרווד הופכים את הפילה בעדינות לצלייה של עוד 4 דקות.
    צורבים את הדג במחבת חמה ומשומנת קלות על הצד של העור. צילום: שניר גואטה
    צורבים את הדג במחבת חמה ומשומנת קלות על הצד של העור. צילום: שניר גואטה

    הופכים את הפילה בעדינות לצלייה של עוד 4 דקות. צילום: שניר גואטה
    הופכים את הפילה בעדינות לצלייה של עוד 4 דקות. צילום: שניר גואטה

  8. מניחים בצלחת את הפילה עם העור הפריך כלפי מעלה, מוזגים רוטב חמאה במרכז הצלחת (שלא יפגע בעור הפריך כי הוא ירטיב אותו) ואת הירקות מסדרים ליד. פתחו לכם בקבוק יין לבן ותיהנו ממנה של מסעדה אצלכם בבית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גורמה זה כאן: פילה דג ברוטב חמאה לבנה וירקות שורש צלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    שרון

    מתכון נהדר בדיוק ליום האהבה הקרוב

    Avatar
    דנה זוהר צרפתי

    למסגר ולשמור, חייבת חוברת מתכונים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות