גזרים צלויים בסילאן ותפוזים – זר מתוק של סוכריות אנטיפסטי מהטבע

השווקים מפוצצים בשורשים מקסימים. הפעם הבאנו לכם מתכון ג'ינג'י במיוחד. גזרים צלויים בסילאן ותפוזים, ממש סוכריות מהטבע, רק בלי הסימון המעצבן של ליצמן. תיהנו!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

אוהבים סוכריות? הכי! ואת הטבע? בטירוף! ותפוזים? ברור! אז אין שום סיבה שלא תקחו את כל הטוב הזה ותהפכו אותו למנה מקסימה שאי אפשר להפסיק לאכול. הגזרים והתפוזים משתלבים כל כך יפה יחד, וכמו בכל זוגיות ג’ינג’ית טובה הם מוציאים את הטוב, השובב, המשמח והיפה האחד מהשני.

לילדים תוכלו לספר שמדובר בסוכריות מהטבע וברקע לשיר להם שירים על שפנפנים וארנבות ולסבתא תוכלו להגיד שמדובר בצ’ימעס משודרג.

בעצם אל תספרו להם כלום, פשוט שימו את התבנית לפניהם ותראו מה יקרה…

אופן הכנה

  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. לשטוף את הגזרים, לקלוף את הגזרים בעדינות, אם העלים בריאים ויפים אפשר להשאיר אותם.
  3. בקערה גדולה ערבבו שמן זית, סילאן ומיץ תפוזים.
  4. סדרו את הגזרים בתבנית תנור גדולה, מירחו את הגזרים בתערובת שמן הזית והסילאן.
  5. פזרו מעל מלח גס ותימין.
  6. אפו את הגזרים בערך חצי שעה, עד שהם מתקרמלים.

הערות

  • מומלץ לשוטט בשווקי האיכרים ולנסות להכין את המנה עם גזרים צבעוניים או עם לפתות קטנטנות.
  • סוכריות לילדים גדולים - אפשר להכניס שני ראשי שום, הילדים לא יאכלו, אבל אתם כן!
  • ניתן להחליף את הסילאן בדבש ואת התפוז בלימון.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 203.5 קק״ל 814.0 קק״ל
פחמימות 19.8 גרם 79.4 גרם
שומן 14.1 גרם 56.2 גרם
נתרן 390.9 מ״ג 1563.6 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 0.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 19.2 מ״ג 76.6 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג
אשלגן 183.9 מ״ג 735.5 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

    Avatar
    יעל

    אוי מעולה, חמי שהוא צמחוני התעלף על זה!

      Avatar
      Foody Foody

      נהדר! בהנאה ובבריאות 🙂

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody