רקע דוד משה

גזרים צלויים בסילאן ותפוזים – צימעס קצת אחר לראש השנה

השווקים מפוצצים בשורשים מקסימים. הפעם הבאנו לכם מתכון ג'ינג'י במיוחד. גזרים צלויים בסילאן ותפוזים, ממש סוכריות מהטבע, רק בלי הסימון המעצבן של ליצמן. צימעס! תיהנו!
השווקים מפוצצים בשורשים מקסימים. הפעם הבאנו לכם מתכון ג'ינג'י במיוחד. גזרים צלויים בסילאן ותפוזים, ממש סוכריות מהטבע, רק בלי הסימון המעצבן של ליצמן. צימעס! תיהנו!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    168
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 168.1 קק״ל 672.6 קק״ל
    פחמימות 19.8 גרם 79.4 גרם
    שומן 10.1 גרם 40.2 גרם
    נתרן 390.8 מ״ג 1563.3 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 19.1 מ״ג 76.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 183.8 מ״ג 735.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    168
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 168.1 קק״ל 672.6 קק״ל
    פחמימות 19.8 גרם 79.4 גרם
    שומן 10.1 גרם 40.2 גרם
    נתרן 390.8 מ״ג 1563.3 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 19.1 מ״ג 76.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 183.8 מ״ג 735.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

אוהבים צימעס? אוהבים סוכריות? הכי! ואת הטבע? בטירוף! ותפוזים? ברור! אז אין שום סיבה שלא תקחו את כל הטוב הזה ותהפכו אותו למנה מקסימה שאי אפשר להפסיק לאכול. הגזרים והתפוזים משתלבים כל כך יפה יחד, וכמו בכל זוגיות ג’ינג’ית טובה הם מוציאים את הטוב, השובב, המשמח והיפה האחד מהשני.

לילדים תוכלו לספר שמדובר בסוכריות מהטבע וברקע לשיר להם שירים על שפנפנים וארנבות ולסבתא תוכלו להגיד שמדובר בצ’ימעס משודרג.

בעצם אל תספרו להם כלום, פשוט שימו את התבנית לפניהם ותראו מה יקרה…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]


plus minus


אופן הכנה

  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. לשטוף את הגזרים, לקלוף את הגזרים בעדינות, אם העלים בריאים ויפים אפשר להשאיר אותם.
  3. בקערה גדולה ערבבו שמן זית, סילאן ומיץ תפוזים.
  4. סדרו את הגזרים בתבנית תנור גדולה, מירחו את הגזרים בתערובת שמן הזית והסילאן.
  5. פזרו מעל מלח גס ותימין.
  6. אפו את הגזרים בערך חצי שעה, עד שהם מתקרמלים.

הערות

  • מומלץ לשוטט בשווקי האיכרים ולנסות להכין את המנה עם גזרים צבעוניים או עם לפתות קטנטנות.
  • סוכריות לילדים גדולים - אפשר להכניס שני ראשי שום, הילדים לא יאכלו, אבל אתם כן!
  • ניתן להחליף את הסילאן בדבש ואת התפוז בלימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גזרים צלויים בסילאן ותפוזים – צימעס קצת אחר לראש השנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    יעל

    אוי מעולה, חמי שהוא צמחוני התעלף על זה!

      Avatar
      Foody Foody

      נהדר! בהנאה ובבריאות 🙂

    Avatar
    מירית מלול

    תחליף לסוכריות אמיתיות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות