גלידה עם רוטב טופי ושברי קרמל

איך משדרגים גלידת וניל פשוטה לקינוח מרשים וטעים? אהרוני מכין גלידה עם רוטב טופי ושברי קרמל ב-10 דקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

גלידה

רוטב טופי

אופן הכנה

  1. מכינים את קישוטי הקרמל: מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזיזים מעט תרסיס שמן.
  2. קוצצים דק את אגוזי הלוז.
  3. בסיר קטן או מחבת נון סטיק ממיסים את הסוכר והמים ומבשלים (בלי לערבב!) עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי.
  4. יוצקים את הקרמל על התבנית עם נייר האפייה, מיישרים לשכבה אחידה ומפזרים את שברי אגוזי הלוז. מקררים 3-4 דקות עד שהקרמל מתייצב. שוברים לחתיכות ומניחים בצד.
  5. מכינים את רוטב הטופי: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לקבלת רוטב קרמל.
  6. מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת המתוקה ומבשלים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לקבלת רוטב סמיך.
  7. שמים את הגלידה בכוסות הגשה, יוצקים מעל את רוטב הטופי ומקשטים בשברי הקרמל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 840.2 קק״ל 3360.6 קק״ל
פחמימות 124.0 גרם 496.0 גרם
שומן 36.2 גרם 144.7 גרם
נתרן 115.9 מ״ג 463.4 מ״ג
חלבון 7.1 גרם 28.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרם
שומן רווי 16.7 גרם 66.8 גרם
כולסטרול 87.3 מ״ג 349.0 מ״ג
סידן 202.5 מ״ג 810.2 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג
אשלגן 434.7 מ״ג 1738.7 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody