גלילות חזה עוף ממולאות בבטטה, פטריות, בצל וצימוקים

רוצים לשדרג את הארוחה הבאה שלכם במנת עוף נהדרת? קבלו מתכון של גלילות חזה עוף במילוי בטטה ופטריות שמתאימה גם לאירוח. תתכוננו לקצור מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

  • 500 גרם חזה עוף שלם
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 2 בטטות בינוניות
  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון
  • 1 חופן צימוקים בהירים
  • 1/2 כפית רוזמרין
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב פטריות הוי סטיר
  • 3 כפות קמח לבן
  • 1 ביצה L
  • 1 1/2 כוסות פירורי לחם

טיגון

  • 1 כוס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. פורסים כל חזה עוף ל-3 פרוסות ומשטחים לעובי 2 מ"מ בעזרת פטיש שניצלים.
  2. קולפים וקוצצים את הבצל והשום.
  3. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות.
  4. קוצצים דק את הפטריות.
  5. מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה והפטריות ומטגנים יחד תוך ערבוב עד שהפטריות מתכווצות והבטטה מתרככת.
  6. מוסיפים את הצימוקים, תערובת עשבי התיבול, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי ורוטב הפטריות, מערבבים, מכבים את האש ומצננים. במקרה הצורך מתקנים את התיבול.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. משטיחים פרוסת חזה עוף על משטח העבודה. מניחים בקצה כ-2 כפות מהתערובת. מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים את השוליים כלפי מעלה וממשיכים לגלגל עד הסוף. ממשיכים עם יתר הפרוסות.

    שמים מעט תערובת ומגלגלים כל חזה עוף לרולדה. צילום: אפיק גבאי
    שמים מעט תערובת ומגלגלים כל חזה עוף לרולדה. צילום: אפיק גבאי

  9. מסדרים על השיש צלחת שטוחה עם קמח, קערה עם ביצה טרופה וצלחת רחבה עם פירורי הלחם.
  10. מחממים מעט שמן במחבת רחבה. טובלים כל גלילה בקמח ומנערים. טובלים בביצה ופירורי הלחם ומטגנים מכל הצדדים במשך 3-4 דקות, או עד להזהבה.

    מטגנים את חזה העוף במחבת ומעבירים להמשך אפייה בתנור. צילום: אפיק גבאי
    מטגנים את חזה העוף במחבת ומעבירים להמשך אפייה בתנור. צילום: אפיק גבאי

  11. מסדרים את הגלילות בתוך תבנית ואופים 15 דקות.
  12. מגישים מיד או שומרים במקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)