גם אורז פשוט צריך לדעת להכין נכון!

תמרה אהרוני ועומר מילר במתכון בסיסי לאחד המוצרים הנפוצים ביותר בכל מטבח - האורז! התוספת האהובה שמתאימה לכל ארוחה ולכל מנה שכל אחד חייב לדעת להכין
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים שמן זית בסיר, מוסיפים אורז לסיר וממליחים.
  2. מערבבים ללא מים כדי שכל האורז יהיה מצופה בשמן.
  3. מוסיפים מים- על כל כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים. מביאים לרתיחה על החום הכי גבוה ומכסים.
  4. מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר ומחכים בדיוק 17 דק’.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 302.4 קק״ל 907.2 קק״ל
פחמימות 48.2 גרם 144.5 גרם
שומן 10.6 גרם 31.9 גרם
נתרן 1040.4 מ״ג 3121.2 מ״ג
חלבון 5.0 גרם 15.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 4.1 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 4.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 43.8 מ״ג 131.3 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״ג
אשלגן 106.8 מ״ג 320.4 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דינה מור

    אני מכינה ככה כבר שנים ולא הבנתי איפה הטיפ למרות שחיפשתי. אז אני אתן את הטיפ להכין בדיוק ככה אבל כדי שיצא אחד אחד שימו מגבת מתחת למכסה כדי שתספוג אליה את האדים ולא יחזרו לסיר זה הסוד

      Avatar
      Foody Foody

      נהדר! תודה על הטיפ!

    Avatar
    אושרת כהן

    האם בישול האורז מתאים גם לכיריים אינדוקציה?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט כן.

    Avatar
    ריבי

    שתי שאלות: 1. משנה סוג האורז? 2. קריטי השמן זית או אפשר שמן צמחי אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר כל סוג אורז לבן, בסמטי, יסמין, פרסי. ניתן להשתמש בשמן צמחי אחר.