גם אורז פשוט צריך לדעת להכין נכון!

תמרה אהרוני ועומר מילר במתכון בסיסי לאחד המוצרים הנפוצים ביותר בכל מטבח - האורז! התוספת האהובה שמתאימה לכל ארוחה ולכל מנה שכל אחד חייב לדעת להכין
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים שמן זית בסיר, מוסיפים אורז לסיר וממליחים.
  2. מערבבים ללא מים כדי שכל האורז יהיה מצופה בשמן.
  3. מוסיפים מים- על כל כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים. מביאים לרתיחה על החום הכי גבוה ומכסים.
  4. מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר ומחכים בדיוק 17 דק’.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 302.4 קק״ל 907.2 קק״ל
פחמימות 48.2 גרם 144.5 גרם
שומן 10.6 גרם 31.9 גרם
נתרן 1040.4 מ״ג 3121.2 מ״ג
חלבון 5.0 גרם 15.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 4.1 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 4.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 43.8 מ״ג 131.3 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״ג
אשלגן 106.8 מ״ג 320.4 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    עדיאל

    ראשית, תודה רבה! ממש מסייע לבשלן המתחיל… רציתי לשאול על המינון- כמי שממש בהתחלה שמתי 6 כפות שמן זית לשתי כוסות אורז והשמן היה ממש ניכר. כנראה שאני לא יודע מה אתם מתכוונים כשאתם רושמים כוס וכנראה גם את גודל הכף. אשמח לסיוע! תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כל הכבוד שניסית והכנת! הכוונה בכוס היא לכוס מדידה אוניברסאלית בנפח של 240 מ”ל. וכף היא כף רגילה כזו שאוכלים איתה מרק ((: בהצלחה רבה!

הצג עוד