גם קובה וגם טבעוני?! המתכון המשפחתי של השף תום פרנץ

מאפה שכבות עשיר בהשראה לבנונית, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים. בין השכבות העשויות מתפוחי אדמה ובורגול, תמצאו מילוי מדהים של בצל מטוגן, עדשים שחורות וצנוברים.
מאפה שכבות עשיר בהשראה לבנונית, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים. בין השכבות העשויות מתפוחי אדמה ובורגול, תמצאו מילוי מדהים של בצל מטוגן, עדשים שחורות וצנוברים.
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    2615
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2615.3 קק״ל 2615.3 קק״ל
    פחמימות 289.5 גרם 289.5 גרם
    שומן 131.5 גרם 131.5 גרם
    נתרן 6803.8 מ״ג 6803.8 מ״ג
    חלבון 65.4 גרם 65.4 גרם
    סיבים תזונתיים 29.9 גרם 29.9 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 97.8 מ״ג 97.8 מ״ג
    ברזל 14.1 מ״ג 14.1 מ״ג
    אשלגן 936.5 מ״ג 936.5 מ״ג
    אבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    2615
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2615.3 קק״ל 2615.3 קק״ל
    פחמימות 289.5 גרם 289.5 גרם
    שומן 131.5 גרם 131.5 גרם
    נתרן 6803.8 מ״ג 6803.8 מ״ג
    חלבון 65.4 גרם 65.4 גרם
    סיבים תזונתיים 29.9 גרם 29.9 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 97.8 מ״ג 97.8 מ״ג
    ברזל 14.1 מ״ג 14.1 מ״ג
    אשלגן 936.5 מ״ג 936.5 מ״ג
    אבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


שכבות

מלית


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את שכבת תפוחי אדמה והבורגול: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים, בערך 15-20 דקות.
  3. מסננים ומניחים להם לעמוד מספר דקות במסננת. מעבירים לקערה, ומועכים בעזרת ממעך למחית חלקה.
  4. מעבירים את הבורגול לקערה, מכסים במים קרים, ומשרים ל-10 דקות עד שהבורגול מתנפח.
  5. סוחטים היטב את הבורגול מהמים על ידי לחיצתו כלפי מטה במסננת בעזרת הידיים או כף.
  6. מוסיפים את הבורגול לפירה תפוחי האדמה, מוסיפים קמח וקינמון ומתבלים במלח ופלפל. התערובת צריכה להיות כמעיין בצק רך.
  7. טועמים- התערובת צריכה להיות מתובלת היטב וטעימה לכם, במידת הצורך מתקנים תיבול.
  8. משמנים תבנית בשמן זית ומסדרים חצי מתערובת תפוחי האדמה והבורגול בתבנית, ומחליקים את השטח לשכבה אחידה.
  9. אופים בתנור 20 דקות ובינתיים מכינים את המלית.
  10. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים זמן רב עד שהוא מתרכך היטב ומקבל צבע זהוב.
  11. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים מעט כדי שתתרכך מהחום. מוסיפים צנוברים ותבלינים, מערבבים ומתקנים תיבול.
  12. מרכיבים את המנה: מוציאים מהתנור את התבנית עם מחית תפוח האדמה שנאפתה. ומפזרים את תערובת הבצל המטוגנת ומשטחים היטב בצורה אחידה.
  13. מפזרים מעל את העדשים המבושלות ומסדרים מעל את החצי הנותר של תערובת תפוחי האדמה, מומלץ להניח כמה כפות של תערובת ואז לעבד בעזרת הידיים לשכבה נוספת אחידה.
  14. מפזרים 2 כפות שמן זית על השטח ומחליקים אותו על כל פני השטח בעזרת גב הכף (החלק הקמור).

    קובה טבעוני. צילום: תום פרנץ
    קובה טבעוני. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גם קובה וגם טבעוני?! המתכון המשפחתי של השף תום פרנץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות