
-
זמן הכנה50 דקות
-
זמן כולל4 שעות ו-50 דקות
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים16
מצרכים
בצק
-
4
כוסות או 560 גרם קמח לבן
-
1/2
שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
2
כפות או 25 גרם סוכר לבן
-
1 כפית גרידת לימון
-
300 גרם חמאה קרה
-
3 חלמונים L
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
ציפוי
-
3
כפות או 30 גרם אבקת קקאו
-
3/4
כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית קפה נמס
-
3
כפות או 45 מ"ל שמן קנולה
-
3
כפות או 45 מ"ל מים רותחים
אופן הכנה
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות.
- טוחנים את האגוזים במעבד מזון או בכד בלנדר מוט.
- מפרידים את הביצים.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת הלימון וקוביות החמאה לתערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (עד 12 שעות). הבצק כמעט ולא יתפח במקרר, וזה בסדר.
- מעבירים את הבצק הקר למשטח מקומח וחותכים בסכין ל-3 חלקים שווים (עובדים עם כל חלק בנפרד).
- מרדדים כל חלק למלבן דק קצת יותר גדול מגודל התבנית. שומרים את השכבות בצד (בקיץ - במקרר), מופרדות ביניהן בעזרת נייר אפייה, עד שמכינים את המלית.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים חלבונים לקצף לבן ורך. מוסיפים את האגוזים והסוכר ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים מלבן ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליו 1/2 מכמות הריבה. משטחים מעל 1/2 מתערובת האגוזים. מכסים במלבן בצק שני. מורחים את יתרת הריבה והמלית. מכסים במלבן בצק אחרון ודוקרים אותו במזלג (כדי שהבצק לא יתנפח מדי במהלך האפייה).
- אופים מיד כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וזהובה. מצננים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד לזיגוג מבריק וסמיך. מוזגים את הציפוי על העוגה ומורחים בעזרת גב של כף. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, פורסים בסכין לריבועים קטנים ומגישים.
הערות
- רק אם צריך, מדללים את הריבה ב-2 כפות מים רותחים
- אין צורך ללוש את הבצק ארוכות כמו בצק שמרים רגיל
- בימים חמים, שומרים את שאר חלקי הבצק שלא עובדים איתם במקרר, שלא יתחממו ויתרככו
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
723.0
קק״ל
7230.3
קק״ל
פחמימות
91.8
גרם
917.9
גרם
שומן
34.7
גרם
346.6
גרם
נתרן
101.4
מ״ג
1013.9
מ״ג
חלבון
9.9
גרם
99.3
גרם
סיבים תזונתיים
2.9
גרם
28.7
גרם
שומן רווי
3.1
גרם
31.1
גרם
כולסטרול
69.8
מ״ג
698.5
מ״ג
סידן
46.8
מ״ג
467.8
מ״ג
ברזל
1.5
מ״ג
14.5
מ״ג
אשלגן
624.1
מ״ג
6240.9
מ״ג
אבץ
1.2
מ״ג
12.2
מ״ג
תגובות (6)
יעבוד גם עם בצק שמרים קנוי?
בוודאי
במה אפשר להשתמש כתחליף לשמנת חמוצה?
ביוגורט, אשל או קרם קוקוס
היי תודה רבה על המתכונים הנפלאים.רק הערה קטנה במתכון הכתוב לא הוספת שמנת חמוצה
תודה על ההערה, תיקנו את המתכון!