
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-55 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
-
2 בטטות בינוניות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
200 גרם חמאה
-
150 גרם גבינת מנצ’גו
-
150 גרם גבינת גאודה
-
2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים באמצעות מנדולינה לפרוסות דקות.
- מגרדים את הגבינות בפומפייה ומערבבים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. משמנים את התבנית בחמאה המומסת.
- מניחים שכבה של פרוסות תפוחי האדמה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות. מעל מניחים שכבה של פרוסות הבטטה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות.
- ממשיכים בהנחת השכבות באופן דומה עד שהתבנית כמעט מלאה.
- מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט ויוצקים מעל השכבות.
- מכסים בנייר כסף או במכסה, ואופים בתנור כ-75 דקות.
- מוודאים שתפוחי האדמה רכים, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד להשחמה.
הערות
- אם אין מנדולינה, פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה הכי דק שאפשר
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
468.8
קק״ל
2812.7
קק״ל
פחמימות
6.7
גרם
40.1
גרם
שומן
43.6
גרם
261.8
גרם
נתרן
1357.2
מ״ג
8143.0
מ״ג
חלבון
12.9
גרם
77.2
גרם
סיבים תזונתיים
1.1
גרם
6.4
גרם
שומן רווי
27.0
גרם
162.3
גרם
כולסטרול
113.9
מ״ג
683.5
מ״ג
סידן
355.5
מ״ג
2132.8
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
2.2
מ״ג
אשלגן
163.7
מ״ג
982.4
מ״ג
אבץ
2.0
מ״ג
12.2
מ״ג
תגובות (0)