גרטן בשני צבעים – מאפה שכבות בטטה ותפוח אדמה בשמנת

רוצים לקצור מלא מחמאות באירוח הבא שלכם? פשוט מכינים מאפה שכבות צבעוני של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת וגבינות – גרטן משגע שמחמם את הבטן ואת הלב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים באמצעות מנדולינה לפרוסות דקות.
  3. מגרדים את הגבינות בפומפייה ומערבבים.
  4. ממיסים את החמאה במיקרוגל. משמנים את התבנית בחמאה המומסת.
  5. מניחים שכבה של פרוסות תפוחי האדמה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות. מעל מניחים שכבה של פרוסות הבטטה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות.
  6. ממשיכים בהנחת השכבות באופן דומה עד שהתבנית כמעט מלאה.
  7. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט ויוצקים מעל השכבות.
  8. מכסים בנייר כסף או במכסה, ואופים בתנור כ-75 דקות.
  9. מוודאים שתפוחי האדמה רכים, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד להשחמה.

הערות

  • אם אין מנדולינה, פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה הכי דק שאפשר

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 468.8 קק״ל 2812.7 קק״ל
פחמימות 6.7 גרם 40.1 גרם
שומן 43.6 גרם 261.8 גרם
נתרן 1357.2 מ״ג 8143.0 מ״ג
חלבון 12.9 גרם 77.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרם
שומן רווי 27.0 גרם 162.3 גרם
כולסטרול 113.9 מ״ג 683.5 מ״ג
סידן 355.5 מ״ג 2132.8 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג
אשלגן 163.7 מ״ג 982.4 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 12.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody