גראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני

אהרוני מכין גראטן כרובית - פרחי כרובית אפויים ברוטב בשמל עשיר עם גבינה וציפוי פירורי פריך שמזהיב באפייה ומוסיף מרקם קראנצ'י משגע
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים.
  2. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר גדול ומבשלים את הכרובית 10 דקות. מסננים.
  3. מכינים את הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקימל, גרד הלימון ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה. מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים תוך ערבוב מטרפה עד שהוא מסמיך. מוסיפים 100 גרם גבינה ומערבבים.
  4. מסננים את הכרוביות ושמים בכלי. יוצקים מעל את הבשמל.
  5. מערבבים בקערית את פירורי הלחם עם שמן הזית.
  6. מפזרים מעל הכרובית את יתרת הגבינה ואת הפירורים בשמן ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
  7. מגישים עם סלט ירוק בצד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 547.3 קק״ל 2189.1 קק״ל
פחמימות 31.4 גרם 125.6 גרם
שומן 37.1 גרם 148.4 גרם
נתרן 694.8 מ״ג 2779.3 מ״ג
חלבון 23.3 גרם 93.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.4 גרם
שומן רווי 18.9 גרם 75.7 גרם
כולסטרול 82.2 מ״ג 328.8 מ״ג
סידן 463.7 מ״ג 1854.7 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 6.7 מ״ג
אשלגן 666.6 מ״ג 2666.3 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody