גרנולה ביתית מושלמת

רוצים לגוון את ארוחות הבוקר שלכם? זהר לוסטיגר בשן מלמדת להכין גרנולה ביתית מושלמת מתערובת של אגוזים שונים, שיבולת שועל ומייפל
רוצים לגוון את ארוחות הבוקר שלכם? זהר לוסטיגר בשן מלמדת להכין גרנולה ביתית מושלמת מתערובת של אגוזים שונים, שיבולת שועל ומייפל
  • זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    414
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 414.3 קק״ל 4971.3 קק״ל
    פחמימות 48.5 גרם 581.5 גרם
    שומן 21.5 גרם 258.2 גרם
    נתרן 132.2 מ״ג 1586.9 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 18.2 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 109.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 43.7 מ״ג 524.1 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 16.5 מ״ג
    אשלגן 189.8 מ״ג 2277.7 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 24.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    414
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 414.3 קק״ל 4971.3 קק״ל
    פחמימות 48.5 גרם 581.5 גרם
    שומן 21.5 גרם 258.2 גרם
    נתרן 132.2 מ״ג 1586.9 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 18.2 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 109.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 43.7 מ״ג 524.1 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 16.5 מ״ג
    אשלגן 189.8 מ״ג 2277.7 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 24.8 מ״ג
    סגור

גרנולה ביתית, שמכינים כמו שצריך, תמיד תהיה טעימה יותר, בריאה יותר וזולה יותר מגרנולה קנויה. אתם שולטים בכל מרכיבי הגרנולה, מחליטים מה יהיה האיזון בין שיבולת השועל והתוספת, כמה תוספות מתוקות היא תכיל, באיזה מינון ואם בכלל.

גרנולה ביתית אפשר להכין בכמות גדולה או קטנה, במיוחד כדי לשמור על טריות לאורך זמן. אתם גם שולטים במידת האפייה של כל חומרי הגלם, בדיוק כפי שאתם אוהבים. בסופו של דבר, היתרון הבולט האמיתי של גרנולה ביתית, הוא בכך שכל ביס הוא ביס מושלם.

אפשר להכין גרנולה ללא סוכר בכלל או גרנולה מתוקה במיוחד. אפשר להכין גרנולה ביתית טבעונית או כזו ששמה דגש על מרכיבים בריאים בלבד (כמו שקדים, אגוזי מלך, דבש ועוד). אם אתם מרגישים כעבור שבוע-שבועיים שהגרנולה התעייפה, אתם תמיד יכולים להכין ממנה חטיפי אנרגיה אפויים בתנור ופשוט לתת לה חיים חדשים.

שימו לב לא לאפות את הגרנולה יתר על המידה, כדי שלא תישרף. גם לא מומלץ לאפות פירות יבשים עם הגרנולה, כדאי להוסיף אותם לאחר שמוציאים אותה מהתנור, כדי שהם לא יתקשו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. קוצצים גם את השקדים, קשיו ואגוזי מלך.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. מערבבים בקערה שיבולת שועל, שקדים קצוצים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, אגוזי קשיו קצוצים, אגוזי מלך קצוצים ומלח.
  4. מחממים בסיר קטן מייפל ושמן קוקוס (או שמן זית) רק עד שהתערובת מתאחדת.
  5. יוצקים את תערובת המייפל והשמן לקערת האגוזים ומערבבים היטב.
  6. משטחים את תערובת הגרנולה בתבנית אפייה ואופים כ-15 דקות.
  7. מערבבים עם כף עץ ואופים 10 דקות נוספות
  8. הגרנולה מוכנה כשהיא זהובה אבל לא שחומה מידי.
  9. מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנות אטומות.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גרנולה ביתית מושלמת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    יעלה רבקה לופז

    למה שעההההההההההההההההההה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יעלה, שעה זה זמן ההכנה הכולל, הכל כולל הכל.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות