דגים מטוגנים עם תבשיל כרובית

אבי לוי מכין ארוחה חגיגית של דגים מטוגנים עם תבשיל של כרובית, פול וזיתי קלמטה בליווי טחינה ירוקה
אבי לוי מכין ארוחה חגיגית של דגים מטוגנים עם תבשיל של כרובית, פול וזיתי קלמטה בליווי טחינה ירוקה
  • אבי לוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    32
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    3567
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3566.9 קק״ל 14267.6 קק״ל
    פחמימות 674.3 גרם 2697.0 גרם
    שומן 352.2 גרם 1408.8 גרם
    נתרן 4937.0 מ״ג 19748.0 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 224.3 גרם
    סיבים תזונתיים 19.3 גרם 77.2 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 109.1 גרם
    כולסטרול 100.3 מ״ג 401.2 מ״ג
    סידן 295.7 מ״ג 1182.8 מ״ג
    ברזל 12.3 מ״ג 49.3 מ״ג
    אשלגן 3283.3 מ״ג 13133.3 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    32
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    3567
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3566.9 קק״ל 14267.6 קק״ל
    פחמימות 674.3 גרם 2697.0 גרם
    שומן 352.2 גרם 1408.8 גרם
    נתרן 4937.0 מ״ג 19748.0 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 224.3 גרם
    סיבים תזונתיים 19.3 גרם 77.2 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 109.1 גרם
    כולסטרול 100.3 מ״ג 401.2 מ״ג
    סידן 295.7 מ״ג 1182.8 מ״ג
    ברזל 12.3 מ״ג 49.3 מ״ג
    אשלגן 3283.3 מ״ג 13133.3 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

דגים

טיגון

טחינה

תבשיל כרובית


אופן הכנה

  1. מכינים את הדגים: חותכים את הפילטים לרצועות בעובי 3 ס”מ. משרים את הרצועות במיץ לימון ובמלח כ-30 דקות.
  2. אחרי 30 דקות, מנערים את הדגים מהמרינדה (לא שוטפים) ומקמחים משני הצדדים.
  3. מכינים את רוטב השרמולה: כותשים את שיני השום. מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה באמצעות מטרפה.
  4. מכינים את הטחינה: מכניסים את כל רכיבי הטחינה למעבד מזון, מעבדים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת טחינה במרקם הרצוי.
  5. מכינים את תבשיל הכרובית: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות, קוצצים דק את הפלפל החריף ואת הכוסברה.
  6. מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את השום כדקה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד שהם משחימים.
  7. מוסיפים את יתר רכיבי התבשיל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
  8. לקראת סיום בישול התבשיל, מטגנים את הדגים: במחבת רחבה, מחממים שמן קנולה. מטגנים את רצועות הדגים המקומחות עד שהדגים מקבלים גוון זהוב. מוציאים לנייר סופג.
  9. מגישים את המנה: בצלחת הגשה גדולה שמים חצי מכמות הטחינה. מניחים מעל את רצועות הדגים המטוגנים. מזלפים רוטב שרמולה. בקערת הגשה קטנה שמים את תבשיל הכרובית, מזלפים מעל טחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דגים מטוגנים עם תבשיל כרובית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות