דג שלם בקארי אדום וקוקוס

השף שגב משה מלמד להכין דג שלם בקארי אדום וקוקוס - מנה פשוטה וזריזה להכנה מהמטבח האסיאתי, מלאה בטעמים וניחוחות של המזרח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

דגים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. קולים מראש את הפלפל האדום. קוצצים את הצ’ילי והכוסברה.
  2. מכינים את הדגים: מכניסים לבטן כל דג את עשבי התיבול. חותכים חתך אחד בכל צד כדי לזרז את האפייה. מניחים את הדגים בתבנית אפייה עמוקה, יוצקים את המים והסויה, מפזרים את השום ועלי הקפיר ליים, מתיזים בתרסיס שמן ואופים 15 דקות. מעבירים לפעולת גריל עליון למשך 7 דקות נוספות.
  3. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומאדים את הלמון גראס, השום והצ’ילי עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל הקלוי ואת חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מבשלים ומצמצמים את הרוטב. מוסיפים את הסויה, הבזיליקום והכוסברה ומכבים את האש.
  4. יוצקים את הרוטב בנדיבות על צלחת הגשה, מניחים מעל את הדג ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 1157.0 קק״ל 3471.0 קק״ל
פחמימות 23.1 גרם 69.4 גרם
שומן 106.9 גרם 320.6 גרם
נתרן 1815.8 מ״ג 5447.5 מ״ג
חלבון 39.2 גרם 117.6 גרם
סיבים תזונתיים 8.0 גרם 23.9 גרם
שומן רווי 83.0 גרם 249.1 גרם
כולסטרול 159.1 מ״ג 477.3 מ״ג
סידן 124.4 מ״ג 373.1 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 20.6 מ״ג
אשלגן 1535.2 מ״ג 4605.6 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 6.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody