גורמה בכמה דקות: דג שלם בתנור עם זוקיני ב-15 דקות עבודה

דג שלם בתנור רק נשמע מפחיד. אם מצאתם דג טרי, כל מה שתצטרכו לעשות הוא לתבל אותו, לחמם את התנור ולחכות 25 דקות שיהיה מוכן. האורחים יעופו!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אם אתם רוצים להרשים אורחים בארוחה חגיגית או שסתם בא לכם להתפנק על מנה קצת שונה ומיוחדת, זה בדיוק הפתרון עבורכם.

קודם כל, החלק “המסובך” ביותר במנה הזו, הוא למצוא מוכר דגים שיש לו דגים טריים וטובים ושיודע לנקות היטב את הדג מהקשקשים ומחלקי הפנים.

עכשיו כל שנותר לכם לעשות, הוא לחמם את התנור, לחתוך את הירקות, להניח הכל על תבנית ולהכניס לתנור.

יותר פשוט ומהיר מזה קשה למצוא והאמת גם יותר טעים מדג טרי בתנור, כמעט קשה למצוא…

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. מנגבים את הדגים בנייר סופג וחורצים את בשרם כל 4 ס”מ (אפשר לבקש מהמוכר).
  2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  3. ממלאים את בטן הדג בפרוסות הלימון ומחצית מגבעולי התימין ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  4. מפזרים על הדג משני צידיו החיצוניים מלח ופלפל בנדיבות.
  5. חותכים את הזוקיני לאורכו ל-4 חלקים או לפרוסות דקות.
  6. מפזרים חצי מכמות הזוקיני והכרישה על תחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל מעט שמן זית. מתבלים את הירקות במעט מלח.
  7. מניחים על הירקות את הדג/ים מזלפים ומורחים מעט שמן זית (בעזרת היד או בעזרת מברשת) על הדג ומפזרים סביבו את שארית הזוקיני והכרישה. מניחים על הדג והירקות את יתרת גבעולי התימין (אפשר להניח רק על הדג).
  8. מכניסים לתנור, אופים 25 דקות ומגישים עם לימון ועלי בזיליקום טריים.דג-אפוי-עם-זוקיני-3

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 550.6 קק״ל 1101.3 קק״ל
פחמימות 18.5 גרם 37.1 גרם
שומן 19.5 גרם 38.9 גרם
נתרן 14.5 מ״ג 29.0 מ״ג
חלבון 77.4 גרם 154.8 גרם
סיבים תזונתיים 8.3 גרם 16.5 גרם
שומן רווי 5.0 גרם 10.0 גרם
כולסטרול 0.2 מ״ג 0.4 מ״ג
סידן 139.9 מ״ג 279.8 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 3.7 מ״ג
אשלגן 930.9 מ״ג 1861.8 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    ספיר

    היה ממש קליל להכנה יצא נפלא

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody