דובי כן כן: עוגת שוקולד ליום הולדת מופלאה ודובונית

עוגת שוקולד ליום הולדת כבר מזמן לא מסתכמת רק בעוגה בחושה וקרם - קבלו מתכון לעוגה מטריפה ויפה של דובי מתוק ועליז
עוגת שוקולד ליום הולדת כבר מזמן לא מסתכמת רק בעוגה בחושה וקרם - קבלו מתכון לעוגה מטריפה ויפה של דובי מתוק ועליז
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-20 דק׳
    כולל 14 שעות
  • קלוריות
    739
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 739.3 קק״ל 17742.1 קק״ל
    פחמימות 83.2 גרם 1997.6 גרם
    שומן 48.0 גרם 1151.7 גרם
    נתרן 104.9 מ״ג 2517.2 מ״ג
    חלבון 10.6 גרם 254.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 97.9 גרם
    שומן רווי 25.3 גרם 606.5 גרם
    כולסטרול 143.4 מ״ג 3442.4 מ״ג
    סידן 89.4 מ״ג 2146.3 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 56.7 מ״ג
    אשלגן 292.4 מ״ג 7017.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 35.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-20 דק׳
    כולל 14 שעות
  • קלוריות
    739
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 739.3 קק״ל 17742.1 קק״ל
    פחמימות 83.2 גרם 1997.6 גרם
    שומן 48.0 גרם 1151.7 גרם
    נתרן 104.9 מ״ג 2517.2 מ״ג
    חלבון 10.6 גרם 254.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 97.9 גרם
    שומן רווי 25.3 גרם 606.5 גרם
    כולסטרול 143.4 מ״ג 3442.4 מ״ג
    סידן 89.4 מ״ג 2146.3 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 56.7 מ״ג
    אשלגן 292.4 מ״ג 7017.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 35.0 מ״ג
    סגור

עם המתכון הזה – לא תצטרכו להוציא מאות שקלים על עוגה מעוצבת! תומר אומנסקי מביא לכם מתכון של עוגת שוקולד ליום הולדת שמכינים בכיף ומקשטים איך שרק רוצים. עוגה עשירה בשוקולד עם קרם מהמם ומתוק בצבעי חום וכחול לעיצוב דובי שובב וחמוד!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגות שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגות השוקולד: מחממים את התנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומאחדים. מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים לאיחוד.
  2. מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ, מחלקים את בלילת העוגה באופן שווה לשתי התבניות ואופים במשך שעה. בודקים עם קיסם שהעוגות מוכנות - אם הקיסם יבש, העוגות מוכנות, אם הקיסם לח עם פירורים, יש לאפות את העוגות כמה דקות נוספות עד לקבלת קיסם יבש.
  3. מכינים את קרם השוקולד: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים אותה מעל השוקולד המריר ואבקת הסוכר. טוחנים היטב באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לקירור של לילה. אחרי לילה מקציפים את הקרם במיקסר עם וו הקצפה, באמצע ההקצפה מוסיפים את אבקת פודינג הווניל וממשיכים עד לייצוב מלא.
  4. מכינים את קרם השוקולד הלבן: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים אותה מעל השוקולד הלבן. טוחנים היטב באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לקירור של לילה. אחרי לילה מקציפים את הקרם במיקסר עם וו הקצפה, באמצע ההקצפה מוסיפים את אבקת פודינג הווניל וממשיכים עד לייצוב מלא.
  5. חותכים את העוגות: את העוגה הראשונה מיישרים מלמעלה כדי שלא תהיה קמורה ומניחים במרכז המגש. מהעוגה השנייה יוצרים את אזני הדובי והפפיון: קורצים מהעוגה שני עיגולים בקוטר 8 ס”מ. לצורך הכנת הפפיון יוצרים טרפז שאורך קצה אחד שלו הוא 2.5 ס”מ, הקצה השני אורכו 8 ס”מ ובין קצה לקצה יש 10 ס”מ.
  6. מעצבים את העוגה: מניחים בחלק העליון של העוגה השלמה את שני העיגולים כאוזניים למטה מניחים את שתי החתיכות בצורה של פפיון - כשהצלעות באורך 2.5 ס”מ צמודות אחת לשנייה.
  7. שומרים שליש מקרם השוקולד הלבן בצד ושמים צבע מאכל כחול בשני שליש קרם השוקולד הלבן הנותר. עם קרם השוקולד הלבן מזלפים עיגול בקוטר 8 ס”מ במרכז העוגה אשר משמש כפנים. את יתרת הקרם הלבן מורחים על יתר חתיכות העוגה בשכבה דקה דקה על מנת להחליק את העוגות ו”לכלוא” את כל הפירורים בפנים.
  8. מצפים את הפפיון בקרם הכחול ובקצוות שלו מזלפים קישוט קצפת עם צנתר משונן. מסדרים סוכריות צבעוניות.
  9. מעבירים את קרם השוקולד החום לשקית זילוף עם צנתר משונן או פרח לבחירתכם. מזלפים את “פרוות” הדוב ושומרים על העיגול הלבן באמצע ללא זילוף. על העיגול הלבן מניחים אף ממטבע שוקולד או זילוף שוקולד מריר, את הפה גם כן משוקולד מריר מזולף או מסוכריית גומי. את העיניים מזלפים משוקולד מריר ושוקולד לבן.
עוגת שוקולד מעוצבת1
עוגת שוקולד ליום הולדת בצורת דובי מתוק. צילום: תומר אומנסקי

הערות

  • העוגה חייבת להישמר במקרר.
  • ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
  • ניתן לפרוס את העוגות באמצע ולמלא אותן בשכבה נוספת של קרם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דובי כן כן: עוגת שוקולד ליום הולדת מופלאה ודובונית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות