דלורית מקורמלת לארוחה במצב רוח סתווי

לא יודעים מה לעשות עם הדלורית שקניתם? עידית נרקיס כ״ץ מכינה דלורית מקורמלת עם סויה ומייפל ותוספת מיוחדת שמרימה את הדלורית מעלה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

ברגע שאני רואה דלוריות אצל הירקן שלי, אני קונה לפחות 2 כדי שיעמדו בתוך הקערה שעל שולחן האוכל. זה גם יפה וסתווי, וגם מרגיע אותי איפשהו מבפנים שיש לי עוד חומר גלם זמין בבית שלא מתקלקל כל כך מהר ויכול לחכות לי עד שאואיל בטובי לעשות איתו משהו.

ובכלל, דלורית, למרות שיש לה טעם דומיננטי, יכולה לספוג לתוכה טעמים בצורה מדהימה. ולא צריך לבשל אותה הרבה בכלל! מספיק לתת לה טיגון קצר ואז בישול קצר נוסף ברוטב, וקיבלתם משהו לא מהעולם הזה. בגרסה הזאת, שביססתי על מתכון שאמא שלי אלתרה לפני כמה שנים (ומיד רשמתי את כל מה שהיא עשתה, אחרת המידע הזה היה נעלם לנצח), משדכת לדלורית טעמים של סויה ומייפל, שמתאימים לה כמו כפפה.

ושני דברים אחרונים בקשר למתכון הזה: אפשר להחליף את הדלורית בדלעת, כמובן. והדבר השני והחשוב יותר הוא - אל תוותרו על השומשום הקלוי והכתוש! בניגוד לסתם לפזר שומשום קלוי מעל, הגרסה הכתושה שלו מוסיפה טעם אומאמי מעולה שמרים את הדלורית הזאת למעלה למעלה. תחשבו על זה כפרמזן טבעוני, אם תרצו, רק בטעם שומשום.

מצרכים

דלורית מקורמלת

הגשה

אופן הכנה

  1. קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות בגודל של כס”מ אחד. השיטה שהכי נוחה לחיתוך דלורית היא לחצות אותה באמצע לרוחב באזור שבו הצוואר הישר שלה מתעגל לכדור. חוצים לאורך כל חלק וחותכים לקוביות. 
  2. מגררים את שתי שיני השום על מגררת דקה ומניחים בצד. 
  3. מחממים סיר. מוסיפים לו את שמן הזית וכשהוא מתחמם מוסיפים לו את קוביות הדלורית ומתבלים במלח. מטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 4-5 דקות, עד שהדלורית מתחילה להתרכך. 
  4. בינתיים מערבבים בקערה קטנה את הסויה, המייפל ושמן השומשום. 
  5. אחרי שהדלורית מתרככת מעט, מוסיפים לסיר את השום המגורר ומטגנים 30-60 שניות תוך כדי ערבוב. נזהרים לא לשרוף את השום. 
  6. מוסיפים את הרוטב שערבבנו (אפשר להוסיף גם כף מים מהקומקום אם אתם מרגישים שזה לא מספיק), מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 10-15 דקות, עד שקוביות הדלורית מתרככות מאוד ומתחילות להתפרק. 
  7. בזמן שהדלורית מתבשלת, מכינים את השומשום: מעבירים אותו למחבת קטנה ויבשה (ללא שמן), מדליקים אש קטנה וקולים אותו, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתחיל להשחים. מניחים לקירור של כמה דקות וכותשים אותו במכתש ועלי (או במטחנה, או במעבד מזון קטן בכמה פולסים) לאבקה פירורית. 
  8. מגישים את הדלורית עם אורז ופירורי השומשום.  

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 184.4 קק״ל 737.5 קק״ל
פחמימות 18.3 גרם 73.1 גרם
שומן 10.9 גרם 43.7 גרם
נתרן 843.3 מ״ג 3373.2 מ״ג
חלבון 3.2 גרם 12.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.4 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 6.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 83.9 מ״ג 335.7 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
אשלגן 110.7 מ״ג 442.8 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody