דלעות צלויות בבהראט עם פסטו

תבשיל כתום, טעים ובריא, של מיני דלעות צלויות בבהרט, שמוגשות עם רוטב פסטו, פטה ויוגורט. מתאים לארוחת החג בשבועות.
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

דלעות צלויות

פסטו

הגשה

אופן הכנה

  1. חותכים את הדלעת לפלחים. מגרדים קליפה מהלימון. מחממים את התנור ל- 200 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מתיזים שמן על הדלעות, מתבלים, מערבבים ומעבירים לתבנית. צולים עד שהדלעות מתרככות כ- 25-30 דקות.
  3. מעבירים את התנור למצב גריל עליון על טמפרטורה מקסימלית, וצולים את הדלעות מתחת לגריל כ- 5 דקות עד שהן משחימות. במקביל קולים את השקדים במשך 5 דקות.
  4. מכינים את הפסטו: מניחים במעבד המזון את כל רכיבי הפסטו וטוחנים למרקם גרגירי דק.
  5. מעבירים את הדלעות הצלויות לצלחת הגשה, מפוררים מעל את גבינת הפטה, מוסיפים את היוגורט, השקדים והפסטו, ומגישים.

הערות

  • מומלץ להשתמש בדלעות ממספר סוגים: דלעת, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית.- מלח ופלפל לפי הטעם.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 808.5 קק״ל 3234.0 קק״ל
פחמימות 21.8 גרם 87.0 גרם
שומן 75.2 גרם 300.7 גרם
נתרן 1269.3 מ״ג 5077.1 מ״ג
חלבון 16.3 גרם 65.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.7 גרם
שומן רווי 10.1 גרם 40.4 גרם
כולסטרול 7.1 מ״ג 28.5 מ״ג
סידן 307.7 מ״ג 1230.6 מ״ג
ברזל 4.8 מ״ג 19.3 מ״ג
אשלגן 952.8 מ״ג 3811.3 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 8.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody