
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
6 ביצים L
-
3 כוסות תפוצ’יפס
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
-
1/2 כוס טבעות זיתיםלא חובה
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
אופן הכנה
- בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. אפשר להשתמש במיקסר או במטרפה. ההקצפה תגרום לחביתה להיות תפוחה ובמרקם של עננים.
בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. צילום: נמרוד סונדרס - משמנים מחבת טפלון עם כף אחת של שמן זית.
- מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ’יפס. בעזרת מרית פלסטיק מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ’יפס נטמע.
מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ’יפס. צילום: נמרוד סונדרס מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ’יפס נטמע. צילום: נמרוד סונדרס - יוצקים את התערובת למחבת, ובעזרת המרית מיישרים את תפוחי האדמה לשכבה אחידה. לאחר מכן משחררים את החביתה מדפנות התבנית.
יוצקים את התערובת למחבת. צילום: נמרוד סונדרס - לאחר 4 דקות בערך, כאשר תחתית החביתה כמעט מתגבשת ומקבלת צבע עדין של הזהבה, מכסים את החביתה עם צלחת או מכסה גדול ושטוח. מניחים יד אחת על הצלחת ומחזיקים את המחבת בעזרת הידית. הופכים ומשחררים את המחבת בעדינות, כדי שהחביתה תעבור לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתרת כף השמן הנותרת, ואז מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת, כאשר הצד שאינו מטוגן כלפי מטה. מטגנים כ-2 דקות.
מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת. צילום: נמרוד סונדרס פריטטה עם תפוצ’יפס וירוקים. צילום: נמרוד סונדרס
בשיתוף עם תפוצ'יפס
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
14313.3
קק״ל
57253.0
קק״ל
פחמימות
1366.2
גרם
5464.7
גרם
שומן
882.0
גרם
3527.9
גרם
נתרן
446.7
מ״ג
1786.8
מ״ג
חלבון
114.0
גרם
455.8
גרם
סיבים תזונתיים
115.0
גרם
460.1
גרם
שומן רווי
278.0
גרם
1112.2
גרם
כולסטרול
379.8
מ״ג
1519.2
מ״ג
סידן
51.3
מ״ג
205.1
מ״ג
ברזל
1.7
מ״ג
6.7
מ״ג
אשלגן
147.2
מ״ג
588.9
מ״ג
אבץ
28.5
מ״ג
114.0
מ״ג
תגובות (3)
תפוציפס בחביתה יצה מעדן של אוכל יצה מושלם תודה רבה אין מילים!!
תפוציפס בחביתה???
יוצא מושלם!