החביתה המושלמת: פריטטה עם תפוצ’יפס ועשבי תיבול

ילדי האייטיז עוד זוכרים את החביתות עם הצ'יפס, שהיו פשוט מעדן. קבלו גרסה משודרגת של פריטטה עם תפוצ'יפס וירוקים בתיבול עדין של צ'ילי וכורכום
ילדי האייטיז עוד זוכרים את החביתות עם הצ'יפס, שהיו פשוט מעדן. קבלו גרסה משודרגת של פריטטה עם תפוצ'יפס וירוקים בתיבול עדין של צ'ילי וכורכום
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    14336
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 14336.4 קק״ל 57345.4 קק״ל
    פחמימות 1366.3 גרם 5465.3 גרם
    שומן 883.6 גרם 3534.5 גרם
    נתרן 488.4 מ״ג 1953.6 מ״ג
    חלבון 115.9 גרם 463.6 גרם
    סיבים תזונתיים 115.0 גרם 460.1 גרם
    שומן רווי 278.5 גרם 1114.0 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 58.8 מ״ג 235.1 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 166.1 מ״ג 664.5 מ״ג
    אבץ 28.7 מ״ג 114.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    14336
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 14336.4 קק״ל 57345.4 קק״ל
    פחמימות 1366.3 גרם 5465.3 גרם
    שומן 883.6 גרם 3534.5 גרם
    נתרן 488.4 מ״ג 1953.6 מ״ג
    חלבון 115.9 גרם 463.6 גרם
    סיבים תזונתיים 115.0 גרם 460.1 גרם
    שומן רווי 278.5 גרם 1114.0 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 58.8 מ״ג 235.1 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 166.1 מ״ג 664.5 מ״ג
    אבץ 28.7 מ״ג 114.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. אפשר להשתמש במיקסר או במטרפה. ההקצפה תגרום לחביתה להיות תפוחה ובמרקם של עננים.

    בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. צילום: נמרוד סונדרס
    בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. צילום: נמרוד סונדרס

  2. משמנים מחבת טפלון עם כף אחת של שמן זית.
  3. מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ’יפס. בעזרת מרית פלסטיק מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ’יפס נטמע.
    מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ'יפס. צילום: נמרוד סונדרס
    מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ’יפס. צילום: נמרוד סונדרס

    מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ'יפס נטמע. צילום: נמרוד סונדרס
    מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ’יפס נטמע. צילום: נמרוד סונדרס

  4. יוצקים את התערובת למחבת, ובעזרת המרית מיישרים את תפוחי האדמה לשכבה אחידה. לאחר מכן משחררים את החביתה מדפנות התבנית.

    יוצקים את התערובת למחבת. צילום: נמרוד סונדרס
    יוצקים את התערובת למחבת. צילום: נמרוד סונדרס

  5. לאחר 4 דקות בערך, כאשר תחתית החביתה כמעט מתגבשת ומקבלת צבע עדין של הזהבה, מכסים את החביתה עם צלחת או מכסה גדול ושטוח. מניחים יד אחת על הצלחת ומחזיקים את המחבת בעזרת הידית. הופכים ומשחררים את המחבת בעדינות, כדי שהחביתה תעבור לצלחת.
  6. מוסיפים למחבת את יתרת כף השמן הנותרת, ואז מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת, כאשר הצד שאינו מטוגן כלפי מטה. מטגנים כ-2 דקות.
    מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת. צילום: נמרוד סונדרס
    מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת. צילום: נמרוד סונדרס

    פריטטה עם תפוצ'יפס וירוקים. צילום: נמרוד סונדרס
    פריטטה עם תפוצ’יפס וירוקים. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החביתה המושלמת: פריטטה עם תפוצ’יפס ועשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    תמר

    תפוציפס בחביתה יצה מעדן של אוכל יצה מושלם תודה רבה אין מילים!!

      Avatar
      מערכת Foody

      יוצא מושלם!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות