החורף בא וחייבים משהו מנחם? סינמון רולז – שבלולי קינמון ללא גלוטן

אסי רוז נערכת לחורף, מחממת את התנור ובמקביל מכינה שבלולי קינמון ללא גלוטן. שבלולי בצק רכים ואווריריים עם מלית מתוקה של קינמון
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

החורף מתחיל להראות את אותותיו והערבים החלו להיות קרירים ונעימים.

התחושה הזו תמיד מובילה אותי לכוס התה המושלמת זו שיושבת בול עם המתוק המפנק והמחבק.

קינמון תמיד מזכיר לי חורף, ויש סיבה לכך הוא מחמם, מרגיע ומחזק את הרצון להתכנס מעט ולהתחיל להרגיש את החורף בגופנו.

מעבר לרצון לקינמון, אני חולמת על ה”סינמון רולס” האלה כבר המון זמן, הנוסחה של המתכון הייתה לי ברורה, הוא חייב להיות קל רך ו”קינמוני” , לא מתוק מידי ולא כבד מידי.

בקיצור פשוט ומדויק.

כל שנותר הוא לחמם את התנור ואת הגוף להתחיל במלאכת ההכנה ולהתפנק עם הכוס תה הכי מחבקת וכיפית שיש לערבים הקרירים הללו להציע.

מצרכים

בצק

מלית

ציפוי (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. 
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומניחים בצד.
  3. משמנים עם מעט שמן קוקוס תבנית שקעים (מאפינס) ומניחים בצד. 
  4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה או בבלנדר ביצים, שמן קוקוס, טחינה, מייפל, תמצית וניל, אבקת אפיה, וקורנפלור.
  5. בתבנית תנור סטנדרטית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת במעט שמן קוקוס משטחים את הבלילה הדלילה שיצאה לנו לשכבה דקה ואחידה .
  6. אופים את הבלילה למשך 3-4 דקות עד שהחלק העליון שלה יבש למגע ולא נדבק לאצבע.
  7. מוציאים מהתנור את התבנית ומורידים את נייר האפיה עם הבצק מהתבנית למשטח העבודה.
  8. מפרידים את הבצק מנייר האפיה ומורחים עליו את המלית של הקינמון, חשוב מאוד למרוח אותה כשהבצק חם מאוד.
  9. מגלגלים את הבצק במהודק. חותכים את נחש הבצק לפרוסות בעובי 4 ס״מ אצבעות ומסדרים כל חתיכה בתבנית השקעים המשומנת שהכנו. 
  10. אופים בתבנית השקעים למשך 10 דקות על 180 מעלות טורבו.
  11. השבלולים מוכנים כשהם זהובים ויבשים.
  12. מוציאים, מצננים מעט ומחלצים מתבנית השקעים.
  13. מניחים על צלחת, ומזלפים את הציפוי בתנועות קבועות של תזוזה מימין לשמאל.
שבלולי קינמון ללא גלוטן
שבלולי קינמון ללא גלוטן

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1648.4 קק״ל 1648.4 קק״ל
פחמימות 63.9 גרם 63.9 גרם
שומן 105.1 גרם 105.1 גרם
נתרן 1029.2 מ״ג 1029.2 מ״ג
חלבון 52.9 גרם 52.9 גרם
סיבים תזונתיים 10.2 גרם 10.2 גרם
שומן רווי 32.2 גרם 32.2 גרם
כולסטרול 1269.0 מ״ג 1269.0 מ״ג
סידן 395.4 מ״ג 395.4 מ״ג
ברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
אשלגן 866.9 מ״ג 866.9 מ״ג
אבץ 8.7 מ״ג 8.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן נוסף

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    יעל

    שלום, אפשר סילאן המקום מייפל וחלב סויה במום קוקוס?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לשים ממרח שקדים (שקדיה) באותה הכמות, אבל זה מעט ישנה את הטעם אז כדאי לשים כף סוכר בבלילה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody