הטיפ של שחר וואנג: סויה כהה או בהירה ומתי להשתמש?

רוצים להרגיש בתאילנד? בואו להכין פאד תאי חלומי ועל הדרך ללמוד מעט על הרוטב הנפוץ מהמטבח האסייתי: רוטב הסויה
רוצים להרגיש בתאילנד? בואו להכין פאד תאי חלומי ועל הדרך ללמוד מעט על הרוטב הנפוץ מהמטבח האסייתי: רוטב הסויה
  • שחר וואנג
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    309
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.6 קק״ל 617.1 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 44.0 גרם
    שומן 23.4 גרם 46.8 גרם
    נתרן 697.4 מ״ג 1394.8 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 30.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 103.2 מ״ג 206.4 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 523.4 מ״ג 1046.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    309
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.6 קק״ל 617.1 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 44.0 גרם
    שומן 23.4 גרם 46.8 גרם
    נתרן 697.4 מ״ג 1394.8 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 30.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 103.2 מ״ג 206.4 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 523.4 מ״ג 1046.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

יודעים הכול על סויה? ומה ההבדל בין סויה בהירה לכהה? הנה קצת מידע וטיפ לשימוש: סויה היא מרכיב בסיס באוכל אסייתי ומגיע אלינו מן המטבח הסיני. יש גרסאות שונות של הרוטב המוכר ויש לו היסטוריה ארוכה והשפעה גדולה על התרבות, הוא בן יותר מ-2200 שנה!

הסוגים הנפוצים ביותר הם סויה כהה ובהירה. הסוג הכהה נועד לתת עומק למנות, מכיוון שהיא פחות מלוחה, עם צבע דומיננטי יותר ועברה תהליך התססה ארוך יותר, השימוש שלה הוא בעיקר בזמן בישול. הסויה הבהירה לעומת זאת, מאופיינת בטעם מלוח ויש לה צבע עדין, היא טובה יותר כמטבל, כמרינדה ומוסיפה טעם אומאמי למנה.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פאד תאי

הגשה


אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 3 דקות.
  2. בדקה האחרונה מוסיפים גם את האפונה. מסננים ושומרים בצד.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את האטריות, האפונה, אפונת השלג והבצל הירוק ומערבבים היטב כך שהשמן יצפה את כל הירקות והאטריות.
  4. ממשיכים להקפיץ במשך שלוש דקות.
  5. מזיזים את התערובת לצד אחד של המחבת ושופכים את הביצים לצד השני.
  6. מערבבים את הביצים ל”מקושקשת” ומפרידים בעזרת המזלג לפיסות קטנות יחסית. כשהביצים ניראות מוכנות, מערבבים את כל התערובת יחד.
  7. מוסיפים את הסויה הכהה, רוטב הצ’ילי והבוטנים ומערבבים.
  8. מכבים את האש, מפזרים מעט נבטים חיים, את הכוסברה ומגישים עם פלח לימון.
פאד תאי 2
פאד תאי. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הטיפ של שחר וואנג: סויה כהה או בהירה ומתי להשתמש?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Naomi Sand

    ניתן ניתן להכין ללא ביצים (טבעוני)

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט!

    Avatar
    דליה

    אין ביצים במרכיבי המנה, אבל באופן ההכנה מבקשים להוסיף את הביצים.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה דליה, צודקת, עודכן במתכון 🙂 עדכני איך יצא!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות