היכונו להתאהב: עוגת גבינה בחושה עם מסקרפונה ושמן זית

עוגה בחושה? עוגת גבינה? עוגת גבינה בחושה! עוגת שכבות רכות עם מסקרפונה, דבש ושמן זית, עם קרם שמנת קטיפתי- מושלם!
עוגה בחושה? עוגת גבינה? עוגת גבינה בחושה! עוגת שכבות רכות עם מסקרפונה, דבש ושמן זית, עם קרם שמנת קטיפתי- מושלם!
  • נעמה רן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    6386
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6386.4 קק״ל 6386.4 קק״ל
    פחמימות 687.0 גרם 687.0 גרם
    שומן 373.7 גרם 373.7 גרם
    נתרן 1504.8 מ״ג 1504.8 מ״ג
    חלבון 82.2 גרם 82.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 9.0 גרם
    שומן רווי 148.8 גרם 148.8 גרם
    כולסטרול 1300.8 מ״ג 1300.8 מ״ג
    סידן 417.1 מ״ג 417.1 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 668.7 מ״ג 668.7 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    6386
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6386.4 קק״ל 6386.4 קק״ל
    פחמימות 687.0 גרם 687.0 גרם
    שומן 373.7 גרם 373.7 גרם
    נתרן 1504.8 מ״ג 1504.8 מ״ג
    חלבון 82.2 גרם 82.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 9.0 גרם
    שומן רווי 148.8 גרם 148.8 גרם
    כולסטרול 1300.8 מ״ג 1300.8 מ״ג
    סידן 417.1 מ״ג 417.1 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 668.7 מ״ג 668.7 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור

שימו לב: אמנם מדובר כאן במתכון של עוגת גבינה בחושה, אך היא אוורירית בטירוף!  המסקרפונה משולבת גם בתוך העוגה וגם בקרם, ויחד עם הדבש, מעניקה לעוגה מרקם רך וטעם שמימי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות גבינה
נעמה רן
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית. מרפדים את שולי התבנית בנייר אפייה כך שיעבור ב-5 ס”מ את גובה התבנית.
  2. מכינים את העוגה: שמים במעבד המזון את שמן הזית העדין, המסקרפונה, הביצים, הסוכר, הדבש, הלימון, סוכר הווניל והמלח ומעבדים במשך 4-5 דקות עד שהבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומעבדים עד שהבלילה אחידה. חשוב לא להמשיך לעבד מעבר לשלב איחוד הבלילה.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים במשך 50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מומלץ לבדוק לאחר 20 דקות אם העוגה השחימה ובמידה וכן, מניחים נייר כסף על גבי העוגה, על מנת שתמשיך לאפות אך לא תשחים מדי.
  4. בסיום האפייה מצננים את העוגה לחלוטין.
  5. מכינים את הקרם: מקציפים את מרכיבי הקרם לקצפת יציבה.
  6. בונים את שכבות העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה ומורחים את הקרם על פני שני החצאים. מניחים זה על זה, בוזקים מעל העוגה את הפיסטוק, מזלפים מעט דבש ומגישים או מאחסנים במקרר עד ההגשה.
עוגה בחושה שמן זית ומסקרפונה יד מרדכי
עוגת גבינה בחושה עם מסקרפונה, דבש ושמן זית עדין. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל וטלי צדקי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
היכונו להתאהב: עוגת גבינה בחושה עם מסקרפונה ושמן זית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות