היכונו לוואו הגדול! סלמון אפוי בחרדל דיז׳ון עם תפוחי אדמה – אוללה!

מחפשים ארוחת ערב או צהריים מהירה וקלה להכנה? סלמון אפוי בחרדל דיז׳ון בליווי תפוחי אדמה קטנטנים אפויים לצד תרד מאודה. קל, מהיר וטעים וימלא את השולחן בקריאות התפעלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. 
  2. מרתיחים סיר עם מים מומלחים. כשהמים רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים רבע שעה. מסננים מהמים, מצננים מעט וחוצים בידיים (משאירים את הקליפה).
  3. מאדים קלות את עלי התרד במחבת (ללא שמן) תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5-7 דקות.
  4. מניחים על בסיס התבנית את עלי התרד ותפוחי האדמה החצויים. מניחים ביניהם ומעליהם את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה.
  5. מורחים חרדל על כל נתח סלמון ומתבלים במלח ופלפל שחור.  
  6. מטפטפים חמאה מומסת או שמן על כל נתחי הסלמון (זה בסדר שיטפטף גם על התרד ותפוחי האדמה).
  7. אופים כ-15 דקות או עד שהסלמון מתפורר בקלות עם מזלג.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 110.5 קק״ל 442.0 קק״ל
פחמימות 0.6 גרם 2.3 גרם
שומן 12.0 גרם 48.0 גרם
נתרן 127.6 מ״ג 510.3 מ״ג
חלבון 0.6 גרם 2.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.4 גרם
שומן רווי 7.3 גרם 29.3 גרם
כולסטרול 30.9 מ״ג 123.6 מ״ג
סידן 12.5 מ״ג 49.8 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
אשלגן 20.4 מ״ג 81.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody