הלחמניות הכשרות: לחמניות קוקוס ולימון (שרצוי להכין כל השנה!)

אסי רוז מביאה לכם מתכון ללחמניות קוקוס ולימון לפסח אבל לא רק... לכל מי שלא אוכל חמץ, קטניות, אורז ומי שלא אוכל גלוטן - הן אויריריות כמו ענן וטעימות בטירוף!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

לחמניות לפסח הם תמיד התחליף לביס חלומי. הפעם הכנתי לכם לחמניות קוקוס ולימון שמתאימות לכולם.

למי שלא אוכל חמץ, ומי שלא אוכל קטניות, מי שלא אוכל אורז ומי שלא אוכל גלוטן. הן אווריריות ולא דחוסות כיאה להגדרת לחמניות פסח. הן מתקתקות ועוקצניות, והן רכות כמו ענן. רכות ומתוקות, רכות ונגמרות מהר מידי.

לחמניות הפסח הללו יכולות להפוך לסנדוויץ’ ביס חלומי, חותכים אותן במרכז מעמידים בתוכן תוספות סוגרים ואוכלים הכל בביס אחד (טוב אולי שניים).

יוווווו! כמה זה טעים, ופעילות המילוי שלהן בכלל מהנה ומטריפה. אפשר גם לנגב איתן, בדוך או בסיבוב הן מנגבות חומוס, רוטב וגבינה.

כמה דקות בודדות של עבודה והן אצלכם במטבח.

ימי חג מאושרים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
  2. בקערה או בבלנדר מערבבים את כל המרכיבים מלבד השומשום.
  3. מוסיפים את השומשום ומערבבים היטב.
  4. בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים, בערך 3/4 גובה.
  5. מפזרים מעט שומשום מעל כל לחמנייה ומכניסים לתנור לאפייה של 12-15 דקות. עד שהלחמניות תפוחות וקיסם יוצא יבש מהתערובת.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.

    לחמניות קוקוס לפסח. צילום: אסי רוז
    לחמניות קוקוס לפסח. צילום: אסי רוז

עוד קצת ממני

  • אפשר לוותר על הסירופ מייפל או הדבש למרות שהם מאזנים את הטעמים
  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים או בהקפאה למשך חודש
  • במידה ומכינים סנדביץ' אני ממליצה לצרוב את החלק הפנימי מעט במחבת חמה (כמו שעושים ללחמניית המבורגר)
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 149.4 קק״ל 1793.0 קק״ל
פחמימות 3.3 גרם 39.4 גרם
שומן 13.1 גרם 157.1 גרם
נתרן 301.8 מ״ג 3621.5 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 50.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 19.5 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 54.6 גרם
כולסטרול 84.6 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 92.4 מ״ג 1109.2 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 18.9 מ״ג
אשלגן 90.3 מ״ג 1083.1 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 11.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody