המאפה הכורדי שיכבוש את לבכם: קאדה טונה ללא אפייה

קאדה טונה - המאפה הכורדי שלא אופים! מאפה נפלא של גבינות בטעמי פיצה שמכניסים למחבת לכמה דקות והופ! הוא מוכן. והילדים? יאהבו אותו במיוחד!
קאדה טונה - המאפה הכורדי שלא אופים! מאפה נפלא של גבינות בטעמי פיצה שמכניסים למחבת לכמה דקות והופ! הוא מוכן. והילדים? יאהבו אותו במיוחד!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    145
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 145.2 קק״ל 3340.3 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 418.6 גרם
    שומן 6.2 גרם 143.6 גרם
    נתרן 292.7 מ״ג 6731.5 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 93.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.0 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 52.4 גרם
    כולסטרול 9.3 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 12.2 מ״ג 280.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 75.9 מ״ג 1745.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    145
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 145.2 קק״ל 3340.3 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 418.6 גרם
    שומן 6.2 גרם 143.6 גרם
    נתרן 292.7 מ״ג 6731.5 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 93.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.0 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 52.4 גרם
    כולסטרול 9.3 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 12.2 מ״ג 280.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 75.9 מ״ג 1745.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ומים וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה במשך 2 דקות.
  2. כשהבצק מתאחד מוסיפים את החמאה הרכה ונותנים למיקסר לעבוד 10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וחלק. הוא טיפה דביק בתחתית וזה בסדר גמור - אחרי התפחה יהיה נוח לעבוד איתו.
  3. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-23 כדורים, מניחים בצד מכוסים עד שהמילוי מוכן.
  4. מכינים את המילוי: בקערה שמים טונה, גבינה צהובה, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
  5. מרכיבים ואופים: מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לצורת פיתה קטנה בעובי של בערך 1 ס”מ.
  6. מניחים במרכז כף של מילוי הטונה, כפית של גבינה מגורדת מעל וסוגרים את הבצק כמו שק. מהדקים את הסגירה היטב ומשטחים מעט כך שהמאפה יראה כמו פיתה קטנה.
    הרכבה. צילום: שי אפגין
    הרכבה. צילום: שי אפגין

    סוגרים את הבצק כמו שק של כדור פורח. צילום: שי אפגין
    סוגרים את הבצק כמו שק. צילום: שי אפגין

  7. על אש קטנה מחממים מחבת יחד עם כפית חמאה או שמן. כשהחמאה נמסה מכניסים את הפיתה למחבת עד שהיא משחימה והופכים להשחמה גם על צידה השני.שמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגיןשמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגין
  8. כשהפיתה שחומה משני הצדדים שלה, מורידים מהאש ומגישים.
    אחרי שהפיתה שחומה משני צידיה אפשר להוריד מהגז ולהגיש. צילום: שי אפגין
    מחבת עם קאדה לוהטת צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המאפה הכורדי שיכבוש את לבכם: קאדה טונה ללא אפייה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (42)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להמיר חצי מכמות המתכון בקמח כוסמין

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות