המאפה הכורדי שיכבוש את לבכם: קאדה טונה ללא אפייה

קאדה טונה - המאפה הכורדי שלא אופים! מאפה נפלא של גבינות בטעמי פיצה שמכניסים למחבת לכמה דקות והופ! הוא מוכן. והילדים? יאהבו אותו במיוחד!
קאדה טונה - המאפה הכורדי שלא אופים! מאפה נפלא של גבינות בטעמי פיצה שמכניסים למחבת לכמה דקות והופ! הוא מוכן. והילדים? יאהבו אותו במיוחד!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    141
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 140.6 קק״ל 3232.9 קק״ל
    פחמימות 18.1 גרם 415.8 גרם
    שומן 5.7 גרם 132.2 גרם
    נתרן 247.7 מ״ג 5696.5 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 91.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 16.5 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 30.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.2 מ״ג 119.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 70.0 מ״ג 1610.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    141
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 140.6 קק״ל 3232.9 קק״ל
    פחמימות 18.1 גרם 415.8 גרם
    שומן 5.7 גרם 132.2 גרם
    נתרן 247.7 מ״ג 5696.5 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 91.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 16.5 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 30.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.2 מ״ג 119.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 70.0 מ״ג 1610.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ומים וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה במשך 2 דקות.
  2. כשהבצק מתאחד מוסיפים את המזולה הרכה ונותנים למיקסר לעבוד 10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וחלק. הוא טיפה דביק בתחתית וזה בסדר גמור - אחרי התפחה יהיה נוח לעבוד איתו.
  3. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-23 כדורים, מניחים בצד מכוסים עד שהמילוי מוכן.
  4. מכינים את הבצק. צילום: שי אפגין
    מכינים את הבצק. צילום: שי אפגין

  5. מכינים את המילוי: בקערה שמים טונה, גבינה צהובה, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
    מכינים את המילוי. צילום: שי אפגין
    מכינים את המילוי. צילום: שי אפגין

    מוסיפים גבינה צהובה לקערה. צילום: שי אפגין
    מוסיפים גבינה צהובה לקערה. צילום: שי אפגין

  6. מרכיבים ואופים: מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לצורת פיתה קטנה בעובי של בערך 1 ס”מ.
  7. מניחים במרכז כף של מילוי הטונה, כפית של גבינה מגורדת מעל וסוגרים את הבצק כמו שק. מהדקים את הסגירה היטב ומשטחים מעט כך שהמאפה יראה כמו פיתה קטנה.
    הרכבה. צילום: שי אפגין
    הרכבה. צילום: שי אפגין

    סוגרים את הבצק כמו שק של כדור פורח. צילום: שי אפגין
    סוגרים את הבצק כמו שק. צילום: שי אפגין

  8. על אש קטנה מחממים מחבת יחד עם כפית מזולה. כשהמזולה נמסה מכניסים את הפיתה למחבת עד שהיא משחימה והופכים להשחמה גם על צידה השני.שמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגיןשמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגין
  9. כשהפיתה שחומה משני הצדדים שלה, מורידים מהאש ומגישים.
    אחרי שהפיתה שחומה משני צידיה אפשר להוריד מהגז ולהגיש. צילום: שי אפגין
    צילום: שי אפגין
    קאדה טונה. צילום: שי אפגין
    קאדה טונה. צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המאפה הכורדי שיכבוש את לבכם: קאדה טונה ללא אפייה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    Yosef Bearshtein

    האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים?

      Avatar
      Foody Foody

      כן.

    Avatar
    מרב קנדה

    האם מטגנים עם מכסה? כך רואים בתמונה…

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות