המאפה הכורדי שיכבוש את לבכם: קאדה טונה ללא אפייה

קאדה טונה - המאפה הכורדי שלא אופים! מאפה נפלא של גבינות בטעמי פיצה שמכניסים למחבת לכמה דקות והופ! הוא מוכן. והילדים? יאהבו אותו במיוחד!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ומים וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה במשך 2 דקות.
  2. כשהבצק מתאחד מוסיפים את המזולה הרכה ונותנים למיקסר לעבוד 10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וחלק. הוא טיפה דביק בתחתית וזה בסדר גמור - אחרי התפחה יהיה נוח לעבוד איתו.
  3. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-23 כדורים, מניחים בצד מכוסים עד שהמילוי מוכן.
  4. מכינים את הבצק. צילום: שי אפגין
    מכינים את הבצק. צילום: שי אפגין

  5. מכינים את המילוי: בקערה שמים טונה, גבינה צהובה, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
    מכינים את המילוי. צילום: שי אפגין
    מכינים את המילוי. צילום: שי אפגין

    מוסיפים גבינה צהובה לקערה. צילום: שי אפגין
    מוסיפים גבינה צהובה לקערה. צילום: שי אפגין

  6. מרכיבים ואופים: מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לצורת פיתה קטנה בעובי של בערך 1 ס”מ.
  7. מניחים במרכז כף של מילוי הטונה, כפית של גבינה מגורדת מעל וסוגרים את הבצק כמו שק. מהדקים את הסגירה היטב ומשטחים מעט כך שהמאפה יראה כמו פיתה קטנה.
    הרכבה. צילום: שי אפגין
    הרכבה. צילום: שי אפגין

    סוגרים את הבצק כמו שק של כדור פורח. צילום: שי אפגין
    סוגרים את הבצק כמו שק. צילום: שי אפגין

  8. על אש קטנה מחממים מחבת יחד עם כפית מזולה. כשהמזולה נמסה מכניסים את הפיתה למחבת עד שהיא משחימה והופכים להשחמה גם על צידה השני.שמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגיןשמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגין
  9. כשהפיתה שחומה משני הצדדים שלה, מורידים מהאש ומגישים.
    אחרי שהפיתה שחומה משני צידיה אפשר להוריד מהגז ולהגיש. צילום: שי אפגין
    צילום: שי אפגין
    קאדה טונה. צילום: שי אפגין
    קאדה טונה. צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 23 מנות
קלוריות 140.6 קק״ל 3232.9 קק״ל
פחמימות 18.1 גרם 415.8 גרם
שומן 5.7 גרם 132.2 גרם
נתרן 247.7 מ״ג 5696.5 מ״ג
חלבון 4.0 גרם 91.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 16.5 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 30.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 5.2 מ״ג 119.6 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 9.4 מ״ג
אשלגן 70.0 מ״ג 1610.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 5.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    מרב קנדה

    האם מטגנים עם מכסה? כך רואים בתמונה…

הצג עוד