שלב אחרי שלב – עוף שלם ממולא ברוטב עשבי תיבול

מנה עסיסית וכל כך מרשימה שתקפיץ לכם את ארוחת החג המשפחתית. עוף צלוי רך בפנים וקריספי מבחוץ, ממולא באורז ושלל עשבי תיבול הוא בדיוק מה שכולם ישמחו לראות על השולחן
מנה עסיסית וכל כך מרשימה שתקפיץ לכם את ארוחת החג המשפחתית. עוף צלוי רך בפנים וקריספי מבחוץ, ממולא באורז ושלל עשבי תיבול הוא בדיוק מה שכולם ישמחו לראות על השולחן
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    588
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 588.4 קק״ל 3530.3 קק״ל
    פחמימות 57.2 גרם 343.0 גרם
    שומן 32.8 גרם 196.7 גרם
    נתרן 825.5 מ״ג 4953.0 מ״ג
    חלבון 17.3 גרם 103.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 33.8 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 95.5 מ״ג 573.0 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 14.6 מ״ג
    אשלגן 406.3 מ״ג 2438.1 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    588
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 588.4 קק״ל 3530.3 קק״ל
    פחמימות 57.2 גרם 343.0 גרם
    שומן 32.8 גרם 196.7 גרם
    נתרן 825.5 מ״ג 4953.0 מ״ג
    חלבון 17.3 גרם 103.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 33.8 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 95.5 מ״ג 573.0 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 14.6 מ״ג
    אשלגן 406.3 מ״ג 2438.1 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

אורז למילוי

רוטב עשבי התיבול

אורז בתבנית


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: מטגנים מעט את האורז עם שמן הקנולה והמלח. מוסיפים את המים. כשהמים רותחים מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים 12 דקות. מכבים את האש ומניחים מגבת מעל המכסה ל-5 דקות נוספות.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מכינים רוטב עשבי התיבול: טוחנים מעט במעבד המזון או בבלנד מוט את הפטרוזיליה, הנענע והאורגנו. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון וממשיכים לטחון היטב.

    טוחנים בבלנדר מוט את עשבי התיבול. צילום: שניר גוואטה.
    טוחנים בבלנדר מוט את עשבי התיבול (צילום: דרור עינב)

  4. מערבבים כוס אחת מהאורז המוכן עם 2 כפות מרוטב עשבי התיבול.
  5. ממלאים היטב את העוף באורז המתובל (אם נשאר עוד מקום אפשר להוסיף עוד אורז מבושל).
  6. מכינים את האורז בתבנית: מפזרים בתבנית את האורז הנותר ומעליו מפזרים את שיני השום והבצל.
  7. מניחים את העוף במרכז התבנית. שופכים את שאר רוטב עשבי התיבול על העוף (כך שיישפך גם על האורז).

    מניחים את העוף במרכז התבנית על האורז. צילום: שניר גוואטה.
    מניחים את העוף במרכז התבנית על האורז (צילום: דרור עינב)

  8. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן גם בנייר כסף (כדי שהבשר לא יגע בנייר האלומיניום). מכניסים לתנור ואופים שעתיים.
  9. כעבור שעתיים מורידים את ניירות האפייה והאלומיניום המכסים את העוף, מעבירים את התנור למצב “גריל” וממשיכים לצלות בגריל עוד כ-20 דקות.
  10. העוף יוצא רך ועסיסי אך שחום וקריספי מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שלב אחרי שלב – עוף שלם ממולא ברוטב עשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות