window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

המנה שכדאי להביא לחמה: עוף שלם ממולא ברוטב עשבי תיבול

מנה עסיסית וכל כך מרשימה שתקפיץ לכם את ארוחת החג המשפחתית. עוף צלוי רך בפנים וקריספי מבחוץ, ממולא באורז ושלל עשבי תיבול הוא בדיוק מה שכולם ישמחו לראות על השולחן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

עוף

אורז למילוי

רוטב עשבי התיבול

אורז בתבנית

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: מטגנים מעט את האורז עם שמן הקנולה והמלח. מוסיפים את המים. כשהמים רותחים מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים 12 דקות. מכבים את האש ומניחים מגבת מעל המכסה ל-5 דקות נוספות.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מכינים רוטב עשבי התיבול: טוחנים מעט במעבד המזון או בבלנד מוט את הפטרוזיליה, הנענע והאורגנו. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון וממשיכים לטחון היטב.

    טוחנים בבלנדר מוט את עשבי התיבול. צילום: שניר גוואטה.
    טוחנים בבלנדר מוט את עשבי התיבול (צילום: דרור עינב)

  4. מערבבים כוס אחת מהאורז המוכן עם 2 כפות מרוטב עשבי התיבול.
  5. ממלאים היטב את העוף באורז המתובל (אם נשאר עוד מקום אפשר להוסיף עוד אורז מבושל).
  6. מכינים את האורז בתבנית: מפזרים בתבנית את האורז הנותר ומעליו מפזרים את שיני השום והבצל.
  7. מניחים את העוף במרכז התבנית. שופכים את שאר רוטב עשבי התיבול על העוף (כך שיישפך גם על האורז).

    מניחים את העוף במרכז התבנית על האורז. צילום: שניר גוואטה.
    מניחים את העוף במרכז התבנית על האורז (צילום: דרור עינב)

  8. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן גם בנייר כסף (כדי שהבשר לא יגע בנייר האלומיניום). מכניסים לתנור ואופים שעתיים.
  9. כעבור שעתיים מורידים את ניירות האפייה והאלומיניום המכסים את העוף, מעבירים את התנור למצב “גריל” וממשיכים לצלות בגריל עוד כ-20 דקות.
  10. העוף יוצא רך ועסיסי אך שחום וקריספי מלמעלה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 564.8 קק״ל 3388.5 קק״ל
פחמימות 57.0 גרם 341.7 גרם
שומן 30.5 גרם 182.7 גרם
נתרן 825.3 מ״ג 4951.8 מ״ג
חלבון 17.3 גרם 103.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 5.4 גרם 32.5 גרם
כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
סידן 115.5 מ״ג 693.0 מ״ג
ברזל 2.6 מ״ג 15.7 מ״ג
אשלגן 441.3 מ״ג 2647.6 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 10.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    דיקלה פוקס

    פעם ראשונה שהכנתי עוף שלם. יצא טעים ממש. תודה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody