
המצאת המאה! מופלטה ללא גלוטן! יאללה, מימונה!
גם אמלי פינק רוצה ליהנות ממופלטה במימונה - עם המתכון שלה למופלטות ללא גלוטן היא יכולה וגם אתם! הבלילה עשויה אורז, והמופלטות נימוחות ומוגשות נוטפות דבש
גם אמלי פינק רוצה ליהנות ממופלטה במימונה - עם המתכון שלה למופלטות ללא גלוטן היא יכולה וגם אתם! הבלילה עשויה אורז, והמופלטות נימוחות ומוגשות נוטפות דבש
- אמלי פינק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.0 קק״ל 652.2 קק״לפחמימות 29.1 גרם 116.4 גרםשומן 5.1 גרם 20.3 גרםנתרן 197.7 מ״ג 790.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 6.8 מ״ג 27.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 26.8 מ״ג 107.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות163
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.0 קק״ל 652.2 קק״לפחמימות 29.1 גרם 116.4 גרםשומן 5.1 גרם 20.3 גרםנתרן 197.7 מ״ג 790.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 6.8 מ״ג 27.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 26.8 מ״ג 107.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אחרי 5 שנות פליאו ו-3 מימונות מפוספסות! החלטתי שדיי לי – ״השנה תיהיה לי מופלטה״ אהה סליחה מימונה… אז שינסתי מותניים
ולמרות הכללים שהצבתי לעצמי (בלי קמחים משום סוג, לא מעובד, ועוד כל מיני ניסים ונפלאות), מצאתי דרך פשוטה להגיע לטעם המושלם של המופלטה שזכורה לי מפעם, אומנם תחום מאוד אפור בפליאו אבל בשביל הפעם בשנה שזה קורה, זה אחלה פתרון והכי הכי חשוב! מחזרתי אוכל, שזה אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות. סוג של ״אני מאמין״ שגדלתי עליו!
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 163 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 כוס אורז לבן מבושלמוכן מיום לפני וקר מהמקרר (עדיף פרסי או יסמין)
-
1 כוס מים רותחים
-
1 קורט מלח ים אטלנטי
-
1 קורט אבקת סודה לשתייה
-
25 גרם חמאהאו גהי, לטיגון
-
4 כפות דבש

אופן הכנה
- טוחנים היטב את כל המצרכים בבלנדר (מלבד החמאה והדבש) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- שופכים חצי כוס מהבלילה על מחבת קרפ/ טפלון (מחבת קוטר 24) חמאה מאוד ומשומנת במעט חמאה/ גהי.
- בעזרת ידית המחבת עושים תנועות סיבוב על מנת שהבלילה תפוזר באופן אחיד על גבי כל שטח המחבת.
- שימו לב! בשום שלב, אין לגעת בבלילה, לא בעזרת מרית/ כף וגם לא עם היד.
- מטגנים על אש בינונית/ גבוהה וכשמתקשה מעט ומתייצב (בערך 3.5 דקות) הופכים את המופלטה בעזרת ספטולה סיליקון רחבה.
- מטגנים כ-3 דקות נוספות, מעבירים לצלחת ומכסים במגבת וכך חוזר חלילה עם כל הבלילה.
- לפני ההגשה מזלפים דבש לפי הטעם, אפשר גם להוסיף קוביית חמאה קטנה, מקפלים וזוללים.
- אם לא נשאר לכם אורז מאתמול, קבלו טיפ! איך מכינים אורז במיקרוגל: בקופסה עם מכסה שמתאימה למיקרו. כוס אורז על 2 כוסות מים רותחים, כף אחת של מלח דק ו-2 כפות שמנ”ז. מכניסים למיקרו לכ-12-15 דק’ על עוצמה הכי חזקה.
אופן הכנה
- טוחנים היטב את כל המצרכים בבלנדר (מלבד החמאה והדבש) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- שופכים חצי כוס מהבלילה על מחבת קרפ/ טפלון (מחבת קוטר 24) חמאה מאוד ומשומנת במעט חמאה/ גהי.
- בעזרת ידית המחבת עושים תנועות סיבוב על מנת שהבלילה תפוזר באופן אחיד על גבי כל שטח המחבת.
- שימו לב! בשום שלב, אין לגעת בבלילה, לא בעזרת מרית/ כף וגם לא עם היד.
- מטגנים על אש בינונית/ גבוהה וכשמתקשה מעט ומתייצב (בערך 3.5 דקות) הופכים את המופלטה בעזרת ספטולה סיליקון רחבה.
- מטגנים כ-3 דקות נוספות, מעבירים לצלחת ומכסים במגבת וכך חוזר חלילה עם כל הבלילה.
- לפני ההגשה מזלפים דבש לפי הטעם, אפשר גם להוסיף קוביית חמאה קטנה, מקפלים וזוללים.
- אם לא נשאר לכם אורז מאתמול, קבלו טיפ! איך מכינים אורז במיקרוגל: בקופסה עם מכסה שמתאימה למיקרו. כוס אורז על 2 כוסות מים רותחים, כף אחת של מלח דק ו-2 כפות שמנ”ז. מכניסים למיקרו לכ-12-15 דק’ על עוצמה הכי חזקה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן