המצאת המאה! מופלטה ללא גלוטן! יאללה, מימונה!

גם אמלי פינק רוצה ליהנות ממופלטה במימונה - עם המתכון שלה למופלטות ללא גלוטן היא יכולה וגם אתם! הבלילה עשויה אורז, והמופלטות נימוחות ומוגשות נוטפות דבש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

אחרי 5 שנות פליאו ו-3 מימונות מפוספסות! החלטתי שדיי לי - ״השנה תיהיה לי מופלטה״ אהה סליחה מימונה… אז שינסתי מותניים

ולמרות הכללים שהצבתי לעצמי (בלי קמחים משום סוג, לא מעובד, ועוד כל מיני ניסים ונפלאות), מצאתי דרך פשוטה להגיע לטעם המושלם של המופלטה שזכורה לי מפעם, אומנם תחום מאוד אפור בפליאו אבל בשביל הפעם בשנה שזה קורה, זה אחלה פתרון והכי הכי חשוב! מחזרתי אוכל, שזה אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות. סוג של ״אני מאמין״ שגדלתי עליו!

מצרכים

אופן הכנה

  1. טוחנים היטב את כל המצרכים בבלנדר (מלבד החמאה והדבש) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  2. שופכים חצי כוס מהבלילה על מחבת קרפ/ טפלון (מחבת קוטר 24) חמאה מאוד ומשומנת במעט חמאה/ גהי.
  3. בעזרת ידית המחבת עושים תנועות סיבוב על מנת שהבלילה תפוזר באופן אחיד על גבי כל שטח המחבת.
  4. שימו לב! בשום שלב, אין לגעת בבלילה, לא בעזרת מרית/ כף וגם לא עם היד.
  5. מטגנים על אש בינונית/ גבוהה וכשמתקשה מעט ומתייצב (בערך 3.5 דקות) הופכים את המופלטה בעזרת ספטולה סיליקון רחבה.
  6. מטגנים כ-3 דקות נוספות, מעבירים לצלחת ומכסים במגבת וכך חוזר חלילה עם כל הבלילה.
  7. לפני ההגשה מזלפים דבש לפי הטעם, אפשר גם להוסיף קוביית חמאה קטנה, מקפלים וזוללים.
  8. אם לא נשאר לכם אורז מאתמול, קבלו טיפ! איך מכינים אורז במיקרוגל: בקופסה עם מכסה שמתאימה למיקרו. כוס אורז על 2 כוסות מים רותחים, כף אחת של מלח דק ו-2 כפות שמנ”ז. מכניסים למיקרו לכ-12-15 דק’ על עוצמה הכי חזקה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 163.0 קק״ל 652.2 קק״ל
פחמימות 29.0 גרם 116.1 גרם
שומן 5.2 גרם 20.8 גרם
נתרן 197.7 מ״ג 790.8 מ״ג
חלבון 1.1 גרם 4.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 12.9 גרם
כולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״ג
סידן 6.8 מ״ג 27.1 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
אשלגן 26.8 מ״ג 107.1 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    מיטל דהן

    מה שנעשה כאן זה מתכון ללאפה מקיטניות..יש המון גירסאות לזה.. מכוסמין ומעדשים.. אז בבקשה לא לקרא לזה מופלטה, על שם מאכל מסורתי! זה בפירוש זילזול, וגם פוגע.. לא כל דבר טוב להפוך אותו לרע.. לתת את הכבוד.

      Avatar
      משה

      במה את מתעסקת, משועממת. כמה טיפשות בבן אדם אחד

    Avatar
    מיטל דהן

    אני מבקשת בכל לשון של בקשה.. כמו שלא משנים את הגפילטע עושים אותו מקרטון רטוב… לא לגעת במתכון של המופלטה !! להשאיר אותו כמו שהוא!! זו מסורת רבת שנים, אומנם לחלק מהאנשים מסיבה כזו או אחרת סתמי ולא חשוב.. אבל למי שגדל עם זה .. ומעריך את זה ..כי זה יותר מסתם פיתה עם חמאה ודבש.. זה מכניס ברכה לבית להצלחה ופרנסה..לא לגעת במתכון, ולא להמציא את הגלגל מחדש. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      שלום מיטל,
      כמות האנשים והילדים שרגישים לגלוטן הולכת וגדלה.
      את לא חושבת שגם להם מותר לטעום מופלטה, גם אם היא אינה בדיוק המופלטה שאת רגילה אליה?
      יש לנו מספיק מתכונים למופלטות מסורתיות אותן ניתן להכין אם לא רגישים לגלוטן.
      יש לנו הרגשה שגם במופלטה ללא גלוטן יש ברכה להצלחה, פרנסה, נדיבות וחברות 🙂

      Avatar
      מיטל

      כרגיל מעדיפים לא להבין ולא לקבל.. יש קמח מיוחד ..”כרגיל” שמו.. שזה מיוחד לרגישים לגלוטן.. אז להיות רגישים למסורת זה גם דבר חשוב.ואם לעשות שונה , אז עם מוצר שמכבד את עצמו.. ובטח לא עם חומר גלם לא קשור לכלום.מספיק רגיש?!.. יופי

    Avatar
    עדי

    איזה רעיון מקסים!! מנסה היום!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody