גיאורגיות של כבוד! סופגניות הגבינה הגיאורגיות של סבתא של ג’אנה חן

בכל שנה מחכים בני משפחתה של ג׳אנה חן לנר הראשון של חנוכה רק כדי לאכול סופגניות גאורגיות עם גבינה ביתית. סופגניות מושחתות מוגשות עם שמנת חמוצה וריבות ביתיות
בכל שנה מחכים בני משפחתה של ג׳אנה חן לנר הראשון של חנוכה רק כדי לאכול סופגניות גאורגיות עם גבינה ביתית. סופגניות מושחתות מוגשות עם שמנת חמוצה וריבות ביתיות
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    136
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.6 קק״ל 2712.9 קק״ל
    פחמימות 16.4 גרם 328.9 גרם
    שומן 6.4 גרם 127.9 גרם
    נתרן 295.4 מ״ג 5907.5 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 90.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 43.9 גרם
    כולסטרול 47.5 מ״ג 950.4 מ״ג
    סידן 37.7 מ״ג 754.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 40.6 מ״ג 812.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    136
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.6 קק״ל 2712.9 קק״ל
    פחמימות 16.4 גרם 328.9 גרם
    שומן 6.4 גרם 127.9 גרם
    נתרן 295.4 מ״ג 5907.5 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 90.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 43.9 גרם
    כולסטרול 47.5 מ״ג 950.4 מ״ג
    סידן 37.7 מ״ג 754.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 40.6 מ״ג 812.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור

לכל אחד יש את הסופגניות או הלביבות שבשבילן הוא מחכה לחג החנוכה.

אצלנו בבית כבר מתחילת דצמבר ישנה טבלת יאוש, מוחקים יום אחרי יום בלוח השנה עד להגעתו של היום המיוחל – הנר הראשון של חנוכה! נרגשים וחגיגיים מתכנסים כולם כדי להכין את המתכון המשפחתי של הסופגניות ספק לביבות שעובר מדור לדור.

אלו הן סופגניות גיאורגיות שאני אוהבת הכי בעולם ומה שמייחד אותן הוא השימוש בגבינת טבורוג / טוב טעם – שלדעתי עושה את כל ההבדל והופך אותן למה שהן.

סבתא שלי הייתה מכינה את הגבינות בעצמה, לאחר מכן גם אימי ועכשיו גם אני. אני לא מוותרת על להכין את הגבינות לבד בבית, אבל אתם יכולים להרגיש חופשי ולדלג על השלב הזה ולרכוש בלב שלם טוב טעם או טבורוג בסופר, זה יוצא טעים מאוד גם ככה.

אלו סופגניות מטוגנות ומעט מושחתות כי לצידן תמיד תוגש שמנת חמוצה (רצוי שמנת של פעם 28% שומן) או קרם פרש יחד עם ריבת אגוזים גיאורגית או ריבת שזיפים/ ריבת תותי או רוטב שוקולד.
האמת, הלביבות האלו כל כך טעימות שכל תוספת שתבחרו להוסיף תהיה מצוינת.

אני ממליצה על השמנת החמוצה יחד עם ריבת פירות כלשהי- האיזון בית החמוץ למתוק, יחד עם הטיגון העמוק הופך את הביס הזה לבאמת מושלם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סופגניות

גבינה

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הגבינה: מכניסים את כל המצרכים לסיר, מבשלים על אש בינונית, ומביאים לרתיחה. 
  2. מסירים מהאש, מקררים ומסננים את תערובת הגבינה מבעד לחיתול בד.
  3. תולים את חיתול הבד מעל קערה ומסננים כ- 3 שעות (ככל שתסננו יותר זמן הגבינה תהפוך מוצקה יותר, המרקם הסופי צריך להיות בדומה למרקם של גבינות “טוב טעם”, רכה אבל לא נוזלית).
  4. מכינים את הסופגניות: טורפים את כל המצרכים בקערה עם מטרפה.
  5. מעבירים לשקית זילוף, גוזרים את קצה השקית לקוטר של כ-2 ס״מ.
  6. מחממים ליטר שמן במחבת גדולה, לאחר שהשמן מספיק חם, מזלפים לתוך השמן מן תערובת הסופגניות, מזהיבים היטב מכל הצדדים, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  7. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
  8. להגשה: שוקולד מומס או שוקולד למריחה/ שמנת חמוצה או קרם פרש/ ריבת שזיפים/ ריבת אגוזים גאורגית/ ריבת תותים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גיאורגיות של כבוד! סופגניות הגבינה הגיאורגיות של סבתא של ג’אנה חן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    ריטה

    הכנתי עם יוגוט, יצא מעולה! מאוד מיוחד

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות