הסלט של רות: סלט החצילים הכי טעים שיש!

סלט חצילים במיונז, עשיר בטעמים וקל להכנה שאתם חייבים לנסות - מחצילים ובצל שנאפים בתנור, עם ביצים קשות ופלפל אדום. המנה הראשונה הכי טובה על השולחן, באחריות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים את החצילים ופורסים לעובי של כ-1 ס”מ.
  2. פורסים את הבצלים לטבעות בעובי של כ-1 ס”מ.
  3. שוטפים את הפלפל, מוציאים את הליבה וחותכים לכמה חתיכות גסות.
  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  5. מפזרים את פרוסות החציל על גבי התבנית ועליהן את פרוסות הבצל והפלפל (אפשר בכמה שכבות ואפשר בשתי תבניות אם יש לכם יותר מדי פרוסות).
  6. מזלפים מעל הכל את שמן הזית ומכניסים לתנור לכחצי שעה (עד שהחצילים מתרככים).
  7. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  8. מעבירים את החצילים, הבצל והפלפל האפויים לקערת מעבד המזון (אפשר גם לטחון בקערה עם בלנדר מוט) מוסיפים את המיונז, הביצים הקשות, המלח והפלפל וטוחנים לתערובת אחידה.
  9. מעבירים לכלי אחסון אטום ושומרים במקרר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 257.9 קק״ל 1547.2 קק״ל
פחמימות 16.2 גרם 97.3 גרם
שומן 17.8 גרם 106.9 גרם
נתרן 370.6 מ״ג 2223.6 מ״ג
חלבון 5.1 גרם 30.3 גרם
סיבים תזונתיים 7.0 גרם 41.7 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 13.5 גרם
כולסטרול 4.6 מ״ג 27.5 מ״ג
סידן 35.2 מ״ג 211.1 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 548.0 מ״ג 3287.7 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (13)

Avatar

הצג עוד