הסנדוויץ’ הלאומי – סביח של בריאות

למה קוראים לאובססיה הזו סביח? בגלל "סביח אל חיר" ארוחת הבוקר העירקית, או שאולי בגלל סביח, המוכר מרמת גן שהמציא את המנה. קבלו סביח בריאות לפנים! לחצל לכם?!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

אוהבים סביח? גם אנחנו! בעצם, איך אפשר שלא.

אז איך בא הסביח לעולם? קבלו את האמת הצרופה. אנחנו יודעים שיש כל מיני אסכולות.

איך סביח נולד? (צילום: שניר גואטה)
איך סביח נולד? (צילום: שניר גואטה)

סביח אל ח’יר או איך עירקי אומר בוקר טוב? בשבת בבוקר יהודי עירק נוהגים לשבת בפיג’מה (היינו חייבים, מי בכלל צריך וואנזי כשיש פיג’מת פסים?!) ולאכול חציל מטוגן, סלט קצוץ עם המון פטרוזיליה, עמבה (שיהיה מה שיכתים את הפיג’מה), ביצה חומה שנשלפה מסיר החמין הלוהט וטחינה.

בקיצור, אנחנו רעבים! אנשים רעבים רוצים את האוכל שלהם כאן ועכשיו, במיוחד כשמדובר בכזו מנה. אז הקצרנים הרעבים פשוט קרא לאובססיה שלהם בקיצור סבי”ח - מדובר בראשי התיבות של מרכיבי המנה - סלט, ביצה, ירק, חציל.

אבל האמת היא… שמדובר בעצם במנה שנקראה על שם האיש שהמציא אותה. סביח חלבי, שהיה לו דוכן קטן ברחוב עוזיאל פינת שדרות ירושלים ברמת גן והוא גרם לכל העולם להתמכרות קשה. הדוכן של סביח חלבי כבר לא קיים, אבל עריית רמת גן הקימה במקום את ככר הסביח, כי אוכל זה תרבות, וזה גורם לנו להשמין מנחת.

אפשר לאכול סביח מעולה אצל עובד הרחוב שינקין בגבעתיים או אצל אפי ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב או בבית. אנחנו ארגנו לכם סביח בריאות, מנה נהדרת ומשביעה, עם פיתה מקמח מלא, חצילים אפויים וים של טעם. שיהיה לכם לבריאות!

מצרכים

חציל

תפוח אדמה

הרכבת המנה

אופן הכנה

  1. יש לכם את כל החומרים לסביח בריאות? אז בואו נצא לדרך!

    סביח בריאות חומרים (צילום: שניר גוואטה)
    סביח בריאות חומרים (צילום: שניר גוואטה)

  2. מכינים את החציל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  3. פורסים את החציל לפרוסות של עד חצי ס”מ, מניחים את הפרוסות בקערה, מזלפים מעל את שמן הזית והמלח ומורחים היטב עם הידיים את הפרוסות בשמן ובמלח.
  4. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהחצילים משחימים. אפשר להפוך לצד השני.
  5. מכינים את תפוח האדמה: מרתיחים סיר עם מים מומלחים, מכניסים את תפוח האדמה (עם הקליפה) ומבשלים עד ריכוך מלא.
  6. מסננים את תפוח האדמה מהמים, מחכים שיתקרר קצת, מקלפים, ופורסים דק. מתבלים במלח ובפלפל.
  7. מערבבים בקערה את טבעות הבצל עם הסומאק.
  8. מרכיבים את המנה: מורחים בפיתה את הטחינה בנדיבות, מניחים מעל חצי מפרוסות החציל וחצי מפרוסות תפוח האדמה.
  9. גוררים את הביצים הקשות ושמים בפיתה על תפוחי האדמה.
  10. מזלפים עוד קצת טחינה, עמבה, מוסיפים פלפל חריף, קוביות עגבנייה, בצל עם סומאק ופטרוזיליה ומגישים.

    סביח תמיד הלך עם פרנץ' הורס בריאות! (צילום: שניר גוואטה)
    סביח תמיד הלך עם פרנץ’ הורס בריאות! (צילום: שניר גוואטה)

הערות

  • לא אוהבים חצילים? הכינו את הסביח עם קישואים אפויים. זה יוצא נפלא!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 585.3 קק״ל 1170.6 קק״ל
פחמימות 24.6 גרם 49.2 גרם
שומן 45.7 גרם 91.5 גרם
נתרן 1217.4 מ״ג 2434.7 מ״ג
חלבון 19.9 גרם 39.8 גרם
סיבים תזונתיים 13.4 גרם 26.9 גרם
שומן רווי 5.9 גרם 11.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 111.9 מ״ג 223.8 מ״ג
ברזל 4.3 מ״ג 8.7 מ״ג
אשלגן 1071.0 מ״ג 2141.9 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    שני

    יצאו פיתות סביח פדות מעולים! אחלה מתכון!!!

    Avatar
    Irit Rotem

    אפי כבר מזמן לא בטשרניחובסקי. עכשיו יש לו פופאפ באיזשהי מסעדה

    Avatar
    שירלי

    מה עושים אם לא אוהבים חצילים? אפשר לטפל בקישואים באותה צורה? אשמח לתשובה מהירה

      Avatar
      Foody Foody

      כן. אפשר להכין עם קישואים. לפרוס לרוחבם ולצלות בתנור. בהצלחה!

      Avatar
      יעקב רחמים

      אפשר גם קישוא וגם דלעת וחסר עמבה אני עיראקי חייב עמבה

      Avatar
      Foody Foody

      אתה לגמרי מוזמן להוסיף עמבה. לא כולם אוהבים, אנחנו מתים על עמבה 🙂