הפטנטים שלמדתי מסבתא להכנת השניצל המושלם שכולם אוהבים

כולם יודעים להכין שניצל, אבל שניצל מושלם זו ממש אמנות. לגליה רזניק יש את כל הסודות עבורכם כיצד להכין שניצל מדהים, כזה שייגמר עוד לפני שתרגישו
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

יש מנה במשפחתנו, שאמנם ילדיי טוענים ששל סבתא הכי טעים בעולם, אבל אני תופסת את המקום השני המכובד. המנה הזאת היא שניצל. כן, שניצל עוף די רגיל למראה, אבל ממזר בטעמו. את מדליית הכסף שלי באליפות העולם (לדעת ילדיי, אבל מה יותר חשוב מזה?) אני זוקפת לזכותה של הסבתא האלופה - גנבתי לה כמה פטנטים. למשל, איך לצמצם את פצ’קראי הטבילות לאחת בלבד ולקבל שניצל בתיבול וציפוי מושלמים.

ולא בכדי הסבתא היא האלופה. יש משהו מאוד ביתי ו-old school בערימת שניצלים, כאנטיתזה לצילחות וליצירתיות הברוכה המתפרצת מהבשלנים הצעירים בימינו. כשהשניצלים נוחתים על השולחן - חמים, ריחניים, שזופים ופריכים, היישר מהמחבת, כהרף עין מפלס הערימה יורד לכיוון הצלחות. כל ביס הוא מין קפסולת זמן לשולחן הפורמייקה של סבתא, כשהרגליים לא בהכרח מגיעות לרצפה, לרגעים חסרי דאגות ועטופים באהבה ללא תנאים.

אם רוצים ליהנות מהשניצלים בשיא טעמם ומרקמם, יש לנהוג בהם כמו בפסטה - הסועדים מחכים לשניצלים ולא ההיפך. מטגנים ממש לפני האכילה. ככל שעובר הזמן מרגע הטיגון, פריכות הציפוי נמצאת בירידה מתמדת. ללא הפריכות הזאת, זה לא אותו טעם!

שניצל עוף - כן, יש עוד כמה פטנטים שאפשר ללמוד!

מצרכים

עוף

טיגון

  • 1/2 כוס שמן קנולה
    ואם יש אפשרות, עדיף שמן זרעי ענבים שהוא בריא יותר

אופן הכנה

  1. חותכים את נתחי החזה הדקים לכחצי או שליש מגודל חתך החזה, את נתחי ה-‘פילה’ משאירים כפי שהם.
  2. טורפים את הביצה עם המיונז והחרדל בקערה גדולה.
  3. מכניסים את הנתחים החתוכים לקערה ומערבבים בעדינות, מוודאים שהנתחים מכוסים היטב בבלילה.
  4. מניחים לכחצי שעה או יותר (ביום חם או ליותר זמן כדאי לשמור את הקערה במקרר).
  5. בכלי יבש, רחב ושטוח עם שוליים מוגבהים מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי.
  6. בעזרת מזלג מוציאים נתח מהבלילה ומכניסים אותו לתוך פירורי הציפוי. מכסים היטב משני הצדדים. מהדקים את הפירורים בעזרת כף היד לנתח משני הצדדים ע”י לחיצה כנגד תחתית הכלי.  מנערים את עודפי הפירורים ומעבירים את הנתח המצופה לכלי שטוח נקי ויבש.
  7. ממשיכים באותו האופן עם יתר הנתחים ועורמים אותם. מסיימים לצפות את כולם לפני שמתחילים בטיגון.
  8. מטגנים: למחבת רחבה וכבדה יוצקים שמן בגובה כ- 0.5 ס”מ ומחממים על אש גבוהה. כשהשמן חם מניחים לתוך המחבת 3-4 נתחים, תלוי בגודל המחבת.
  9. שהחלק התחתון מזהיב הופכים לצד השני. כדאי לשים לב  - הצד השני משחים מהר יותר.
  10. כששחום משני הצדדים, מוציאים לכלי שטוח מרופד במגבת נייר. ממשיכים בטיגון של יתר הנתחים באותו האופן. מפרידים את שכבות השניצלים המוכנים במגבת נייר לספיגת עודפי השמן. ייתכן ויהיה צורך בתוספת מעט שמן למחבת בין סבבי הטיגון.

עשינו לכם חשק לשניצל? קבלו מתכונים לשניצלים בלתי נשכחים:

מתכון שניצל סטייק כרובית

מתכון שניצל ללא גלוטן

מתכון איטריות אסיאתיות עם שניצל של אהרוני

מתכון שניצל גבינת חלומי

מתכון באן מושלם עם שניצל טופו

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 297.4 קק״ל 1784.2 קק״ל
פחמימות 18.1 גרם 108.6 גרם
שומן 22.9 גרם 137.5 גרם
נתרן 174.4 מ״ג 1046.3 מ״ג
חלבון 4.9 גרם 29.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.7 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 16.2 גרם
כולסטרול 43.4 מ״ג 260.7 מ״ג
סידן 43.6 מ״ג 261.8 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״ג
אשלגן 35.8 מ״ג 214.8 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody