הקולות של פיראוס! גירוס ברמונדי ישראלי עם בצלים שרופים

אולי הקיץ לא נגיע לשבור צלחות בטברנה ביוון אבל דאגנו לכם למתכון לגירוס מושלם שיגרום לכם לשבור צלחות, קבלו מתכון קל להכנה לגירוס ברמונדי עם בצלים שרופים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את שיני השום והשמן זית, בעזרת מברשת מורחים את השמן שום על החלק הפנימי של הפיתות ואופים אותם בתנור כ-7 דקות או עד הזהבה.
  3. מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט מתבלים במעט מלח.

    מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט. צילום: שניר גואטה
    מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט. צילום: שניר גואטה

  4. חוצים את הבצלים לאורך יחד עם הקליפה (כדי לשמור על הצורה של הבצל) במחבת לוהטת ויבשה צורבים את בצלים כשהצד החתוך כלפי מטה, צורבים עד שמקבלים צבע שרוף אחיד על החתך של הבצל. מפרקים את ליבת הבצל לפלחים.
  5. במחבת חמה ומשומנת צורבים את הברמונדי הקצוץ, מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח.
    קוצצים את הדג לקוביות. צילום: שניר גואטה
    קוצצים את הדג לקוביות. צילום: שניר גואטה
    במחבת חמה צורבים את הברמונדי הקצוץ. צילום: שניר גואטה
    במחבת חמה צורבים את הברמונדי הקצוץ. צילום: שניר גואטה
    מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח. צילום: שניר גואטה
    מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח. צילום: שניר גואטה

    צורבים את דג הברמונדי. צילום: שניר גואטה
    צורבים את דג הברמונדי. צילום: שניר גואטה

  6. על הפיתה מניחים את הדג הצרוב, מפזרים מעל את הנענע, הפטרוזיליה והבצלים. מעל הכל מזלפים את הטחינה-יוגורט. בתאבון!

    גירוס ברמונדי ישראלי עם בצלים שרופים. צילום: שניר גואטה
    גירוס ברמונדי ישראלי עם בצלים שרופים. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 519.6 קק״ל 1039.3 קק״ל
פחמימות 67.4 גרם 134.9 גרם
שומן 21.2 גרם 42.5 גרם
נתרן 954.3 מ״ג 1908.5 מ״ג
חלבון 16.5 גרם 32.9 גרם
סיבים תזונתיים 8.6 גרם 17.2 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 7.1 גרם
כולסטרול 1.8 מ״ג 3.6 מ״ג
סידן 228.5 מ״ג 456.9 מ״ג
ברזל 5.4 מ״ג 10.8 מ״ג
אשלגן 571.5 מ״ג 1143.0 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 5.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    סיגלית בורשטיין

    פשוט אדיר! ואוו איזה טעים יצא!

    Avatar
    דיקלה פוקס

    הייתי חייבת לחזור ולכתוב שהיה מעולההה

    Avatar
    אודליה ברוכים-פרלמן

    מנה קייצית ומשגעת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody