
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 685.1 קק״ל 4110.4 קק״לפחמימות 55.8 גרם 334.6 גרםשומן 46.9 גרם 281.3 גרםנתרן 141.2 מ״ג 847.2 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.7 גרםשומן רווי 27.0 גרם 162.0 גרםכולסטרול 176.5 מ״ג 1058.8 מ״גסידן 92.1 מ״ג 552.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 270.3 מ״ג 1621.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 50 דק׳כולל 13 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות685
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 685.1 קק״ל 4110.4 קק״לפחמימות 55.8 גרם 334.6 גרםשומן 46.9 גרם 281.3 גרםנתרן 141.2 מ״ג 847.2 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.7 גרםשומן רווי 27.0 גרם 162.0 גרםכולסטרול 176.5 מ״ג 1058.8 מ״גסידן 92.1 מ״ג 552.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 270.3 מ״ג 1621.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
שימו לב, לפניכם קינוח מתוק ומלא בשוקולד, ממטבחה של מלכת האפייה – אור שפיץ. הבאנו לכם מתכון של טורט שוקולד מפנק שכיף לאכול וכיף להגיש בכל אירוע חברתי. אתם מוזמנים גם לנשנש בערב לבדכם, אנחנו לא נספר. בתיאבון!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 13 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 685 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


טורט שוקולד
מוס שוקולד חלב
-
5 גרם אבקת ג’לטיןמומסת ב25 גרם מים קרים
-
2מיכלים או 500 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
200 גרם שוקולד חלב
הגשה
-
1 מיכל רוטב שמנת עם שוקולד יטבתה 9%

אופן הכנה
- מכינים את טורט השוקולד: בקערה מערבבים את הקמח, הקורנפלור והקקאו. בקערה נפרדת מערבבים באמצעות מטרפה את החלמונים והמלח, ובקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים והסוכר הלבן עד ליצירת קצף יציב.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר.
- מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים באמצעות לקקן ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. בתנועות קיפול עדינות, הופכים את הכול לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים באמצעות כף לעובי של 2 ס”מ.
- מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אך עדיין רכה. לאחר צינון, קורצים באמצעות רינג לעיגולים בקוטר 8 ס”מ.
- מכינים את מוס השוקולד: מערבבים את הג’לטין והמים ומניחים בצד. במקביל, מרתיחים בסיר קטן מיכל אחד של שמנת להקצפה יטבתה 38% ושופכים מעל השוקולד, עד לקבלת מסה אחידה.
- מחממים במיקרוגל במשך 10 שניות את הג’לטין ומחברים אותו לתערובת השוקולד ורוטב השמנת. את המיכל הנותר של שמנת להקצפה יטבתה 38%, מקציפים למרקם רך ומחברים בינו למסת השוקולד באמצעות לקקן בתנועת קיפול.
- מרכיבים את הקינוח: גוזרים שקף בגובה 7 ס”מ להרכבת צורת העוגה. נניח שכבה של טורט השוקולד שקרצנו באמצעות רינגים בקוטר 8 ס”מ ומעליו נזלף שכבת מוס בעזרת שקית זילוף, לאחר מכן שכבה נוספת של טורט השוקולד ושוב שכבת מוס.
- מקפיאים למשך הלילה.
- לפני ההגשה, נוציא את העוגה למספר דקות להפשרה ונמזוג מעל מיכל שלם של רוטב שמנת עם שוקולד יטבתה לחוויה מקסימלית וטעימה במיוחד והרי לכם קינוח מרשים ומפנק. בתיאבון!
קינוח שוקולד מפנק. צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מכינים את טורט השוקולד: בקערה מערבבים את הקמח, הקורנפלור והקקאו. בקערה נפרדת מערבבים באמצעות מטרפה את החלמונים והמלח, ובקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים והסוכר הלבן עד ליצירת קצף יציב.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר.
- מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים באמצעות לקקן ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. בתנועות קיפול עדינות, הופכים את הכול לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים באמצעות כף לעובי של 2 ס”מ.
- מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אך עדיין רכה. לאחר צינון, קורצים באמצעות רינג לעיגולים בקוטר 8 ס”מ.
- מכינים את מוס השוקולד: מערבבים את הג’לטין והמים ומניחים בצד. במקביל, מרתיחים בסיר קטן מיכל אחד של שמנת להקצפה יטבתה 38% ושופכים מעל השוקולד, עד לקבלת מסה אחידה.
- מחממים במיקרוגל במשך 10 שניות את הג’לטין ומחברים אותו לתערובת השוקולד ורוטב השמנת. את המיכל הנותר של שמנת להקצפה יטבתה 38%, מקציפים למרקם רך ומחברים בינו למסת השוקולד באמצעות לקקן בתנועת קיפול.
- מרכיבים את הקינוח: גוזרים שקף בגובה 7 ס”מ להרכבת צורת העוגה. נניח שכבה של טורט השוקולד שקרצנו באמצעות רינגים בקוטר 8 ס”מ ומעליו נזלף שכבת מוס בעזרת שקית זילוף, לאחר מכן שכבה נוספת של טורט השוקולד ושוב שכבת מוס.
- מקפיאים למשך הלילה.
- לפני ההגשה, נוציא את העוגה למספר דקות להפשרה ונמזוג מעל מיכל שלם של רוטב שמנת עם שוקולד יטבתה לחוויה מקסימלית וטעימה במיוחד והרי לכם קינוח מרשים ומפנק. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
טארט (Tart) הוא מאפה המורכב מקלתית בצק פריך קשה ויציבה ממולאת במילויים מתוקים שונים. (ויקיפדיה). המתכון כאן נראה יותר כמו טורט ומוס בשכבות…
היי חן, תודה על ההערה, תוקן!