רקע יטבתה

הקינוח של אור שפיץ: טורט שוקולד עשיר ומהמם

קינוח שוקולדי כזה עוד לא טעמתם בחייכם! טורט שוקולד בשכבות עם מוס אוורירי מתוק ורוטב מעלף חושים של שמנת עם שוקולד!
קינוח שוקולדי כזה עוד לא טעמתם בחייכם! טורט שוקולד בשכבות עם מוס אוורירי מתוק ורוטב מעלף חושים של שמנת עם שוקולד!
  • אור שפיץ
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 13 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    685
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 685.1 קק״ל 4110.4 קק״ל
    פחמימות 55.8 גרם 334.6 גרם
    שומן 46.9 גרם 281.3 גרם
    נתרן 141.2 מ״ג 847.2 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 73.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 162.0 גרם
    כולסטרול 176.5 מ״ג 1058.8 מ״ג
    סידן 92.1 מ״ג 552.8 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 270.3 מ״ג 1621.7 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 13 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    685
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 685.1 קק״ל 4110.4 קק״ל
    פחמימות 55.8 גרם 334.6 גרם
    שומן 46.9 גרם 281.3 גרם
    נתרן 141.2 מ״ג 847.2 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 73.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 162.0 גרם
    כולסטרול 176.5 מ״ג 1058.8 מ״ג
    סידן 92.1 מ״ג 552.8 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 270.3 מ״ג 1621.7 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

שימו לב, לפניכם קינוח מתוק ומלא בשוקולד, ממטבחה של מלכת האפייה – אור שפיץ. הבאנו לכם מתכון של טורט שוקולד מפנק שכיף לאכול וכיף להגיש בכל אירוע חברתי. אתם מוזמנים גם לנשנש בערב לבדכם, אנחנו לא נספר. בתיאבון!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טורט שוקולד

מוס שוקולד חלב


אופן הכנה

  1. מכינים את טורט השוקולד: בקערה מערבבים את הקמח, הקורנפלור והקקאו. בקערה נפרדת מערבבים באמצעות מטרפה את החלמונים והמלח, ובקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים והסוכר הלבן עד ליצירת קצף יציב.
  2. מחממים תנור לחום של 210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר.
  3. מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים באמצעות לקקן ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. בתנועות קיפול עדינות, הופכים את הכול לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים באמצעות כף לעובי של 2 ס”מ.
  5. מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אך עדיין רכה. לאחר צינון, קורצים באמצעות רינג לעיגולים בקוטר 8 ס”מ.
  6. מכינים את מוס השוקולד: מערבבים את הג’לטין והמים ומניחים בצד. במקביל, מרתיחים בסיר קטן מיכל אחד של שמנת להקצפה יטבתה 38% ושופכים מעל השוקולד, עד לקבלת מסה אחידה.
  7. מחממים במיקרוגל במשך 10 שניות את הג’לטין ומחברים אותו לתערובת השוקולד ורוטב השמנת. את המיכל הנותר של שמנת להקצפה יטבתה 38%, מקציפים למרקם רך ומחברים בינו למסת השוקולד באמצעות לקקן בתנועת קיפול.
  8. מרכיבים את הקינוח: גוזרים שקף בגובה 7 ס”מ להרכבת צורת העוגה. נניח שכבה של טורט השוקולד שקרצנו באמצעות רינגים בקוטר 8 ס”מ ומעליו נזלף שכבת מוס בעזרת שקית זילוף, לאחר מכן שכבה נוספת של טורט השוקולד ושוב שכבת מוס.
  9. מקפיאים למשך הלילה.
  10. לפני ההגשה, נוציא את העוגה למספר דקות להפשרה ונמזוג מעל מיכל שלם של רוטב שמנת עם שוקולד יטבתה לחוויה מקסימלית וטעימה במיוחד והרי לכם קינוח מרשים ומפנק. בתיאבון!

    קינוח שוקולד מפנק. צילום: נמרוד סונדרס
    קינוח שוקולד מפנק. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הקינוח של אור שפיץ: טורט שוקולד עשיר ומהמם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    חן

    טארט (Tart) הוא מאפה המורכב מקלתית בצק פריך קשה ויציבה ממולאת במילויים מתוקים שונים. (ויקיפדיה). המתכון כאן נראה יותר כמו טורט ומוס בשכבות…

      Avatar
      Foody team

      היי חן, תודה על ההערה, תוקן!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות