רקע יטבתה

הקינוח של אור שפיץ: עוגת רד וולווט אישית ומעלפת

מלכותית ומפנקת - עוגת רד וולווט אישית ומושלמת. שכבות של עוגה אדומה מהממת וקרם גבינה עם ציפוי של רוטב שמנת וניל!
מלכותית ומפנקת - עוגת רד וולווט אישית ומושלמת. שכבות של עוגה אדומה מהממת וקרם גבינה עם ציפוי של רוטב שמנת וניל!
  • אור שפיץ
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 55 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    1172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1171.6 קק״ל 7029.5 קק״ל
    פחמימות 60.6 גרם 363.7 גרם
    שומן 87.8 גרם 526.9 גרם
    נתרן 134.2 מ״ג 805.4 מ״ג
    חלבון 14.8 גרם 89.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 53.1 גרם 318.5 גרם
    כולסטרול 196.0 מ״ג 1176.2 מ״ג
    סידן 91.4 מ״ג 548.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 130.0 מ״ג 779.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 55 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    1172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1171.6 קק״ל 7029.5 קק״ל
    פחמימות 60.6 גרם 363.7 גרם
    שומן 87.8 גרם 526.9 גרם
    נתרן 134.2 מ״ג 805.4 מ״ג
    חלבון 14.8 גרם 89.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 53.1 גרם 318.5 גרם
    כולסטרול 196.0 מ״ג 1176.2 מ״ג
    סידן 91.4 מ״ג 548.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 130.0 מ״ג 779.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור

למרות שהעוגה הזו היא עוגה אישית, אין רומנטית ממנה וניתן לחלוק אותה, ביס ביס, עם אהוב/ת ליבכם. עוגת רד וולווט מתוקה ומרגשת עם קרם גבינה עשיר, שבזכות תוספת השמנת בטעם הווניל מעליה תרקיעו לשחקים אחרים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרם


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.
  2. מכינים את העוגה האדומה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת תפוחה ואחידה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.
  3. מוסיפים את צבע המאכל האדום למיכל השמנת להקצפה 38% ‘יטבתה’ ומערבבים היטב. מוסיפים לקערת המיקסר בהדרגה את תערובת המצרכים היבשים ואת השמנת להקצפה עם צבע המאכל ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  4. משטחים את המסה בתבנית מלבנית 30/40 עם נייר אפייה ואופים בתנור במשך 20 דקות. מצננים היטב לפני הרכבת העוגה.
  5. מכינים את הקרם: ממיסים בבן מארי או באמצעות המיקרוגל את השוקולד הלבן. טורפים בקערה את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר, מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
  6. לאחר שממיסים את הג’לטין במים הקרים, מחממים אותו במשך 10 שניות במיקרוגל או בבן מארי, עד שהוא נמס ללא גושים. מוסיפים אותו לתערובת הקרם תוך כדי ערבוב.
  7. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה להקצפה 38% ‘יטבתה’ והפודינג לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם.
  8. מרכיבים את העוגה: באמצעות רינג, קורצים עיגולים מהעוגה, שני עיגולים לכל עוגה אישית, ומניחים שקף מסביב לכל רינג. מעבירים את הקרם אל שקית הזילוף, ובכל רינג שמים עיגול אחד של עוגה, מעליו מזלפים מהקרם, מוסיפים עיגול נוסף של עוגה ומזלפים עוד קרם.
  9. מיישרים את קרם העוגה באמצעות פלטה ומכניסים להקפאה למשך 4 שעות.
  10. לפני ההגשה, מוציאים את העוגה למספר דקות להפשרה ומוזגים מעל מיכל שלם של רוטב שמנת עם גרגירי וניל יטבתה לחוויה מקסימלית וטעימה במיוחד והרי לכם קינוח מרשים ומפנק. בתיאבון!

    קינוח רד וולווט מפנק. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הקינוח של אור שפיץ: עוגת רד וולווט אישית ומעלפת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    דניאל וינר

    ממש טעים. נהניתי בכל ביס. פשוט גן עדן של טעמים. הזמנתי גם את השוקולד וגם את האדום. כייף גדול. אמן שיחזירו שוב את האפשרות למשלוח המארז.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות