רקע ברימאג

הר געש בוער: גלידת גבינה לוטוס, בציפוי מרשמלו מדורה

קינוח בשילוב גלידה ביתית ומרנג מצופה שערות סוכר שמבעירים למול האורחים! קינוח כזה אנחנו בטוחים שמעולם לא הכנתם
קינוח בשילוב גלידה ביתית ומרנג מצופה שערות סוכר שמבעירים למול האורחים! קינוח כזה אנחנו בטוחים שמעולם לא הכנתם
  • קרין גורן
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    386
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 385.6 קק״ל 3085.0 קק״ל
    פחמימות 34.1 גרם 272.5 גרם
    שומן 26.6 גרם 212.5 גרם
    נתרן 687.2 מ״ג 5497.5 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 29.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 16.3 גרם 130.0 גרם
    כולסטרול 79.7 מ״ג 637.5 מ״ג
    סידן 103.7 מ״ג 829.9 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 80.0 מ״ג 640.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    386
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 385.6 קק״ל 3085.0 קק״ל
    פחמימות 34.1 גרם 272.5 גרם
    שומן 26.6 גרם 212.5 גרם
    נתרן 687.2 מ״ג 5497.5 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 29.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 16.3 גרם 130.0 גרם
    כולסטרול 79.7 מ״ג 637.5 מ״ג
    סידן 103.7 מ״ג 829.9 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 80.0 מ״ג 640.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור

עוגת גלידת גבינה פירורי לוטוס בציפוי מרנג, שעל כולה מוזגים ברנדי ומבעירים! תכל’ס, אפשר לשרוף את הקינוח עם ברנר ולייצר מעטה מרנג גם בלי הברנדי, אבל לא תהיה תמונה עם להבה כחולה מהממת לסטורי. אז הרחיקו ילדים, אספו את השיער, השתמשו במצית ארוכה ולהיזהר. סומכת עליכם. היכונו לשואו של החג.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

גלידה ביתית

מרנג


אופן הכנה

  1. מכינים את הגלידה (6 שעות מראש): מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים חלב מרוכז וגבינה ומקציפים לקרם דליל.
  2. מערבבים פנימה פירורי לוטוס, מוזגים לקערה מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים 6 שעות להתקשות.
  3. מכינים את המרנג (לפני ההגשה): מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  4. מסירים מהאש ומחכים שהבועות ייעלמו. בינתיים מקציפים חלבונים 2 דקות במהירות גבוהה.
  5. מוזגים את הסירופ בהדרגה תוך הקצפה. מקציפים 5 דקות עד שהקערה פושרת למגע.
  6. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת.
  7. מגישים: הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות).
  8. מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו).
  9. מכסים את העוגה בהר של שערות סבתא ומגישים לשולחן.
  10. מטפטפים ברנדי על שערות הסבתא במפוזר. מדליקים במצית ארוכה.
  11. משתחווים למחיאות הכפיים. האש תיכבה לבד תוך חצי דקה, לא לדאוג.
עוגת הר געש בציפוי מרשמלו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
עוגת הר געש בציפוי מרשמלו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • להגשה בוערת יש להניח על העוגה שערות סבתא ולהכין בצד 3 כפות ברנדי או אלכוהול אחר שאוהבים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הר געש בוער: גלידת גבינה לוטוס, בציפוי מרשמלו מדורה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      מה הכוונה?

    Avatar
    חן

    שתהיה בריאה קרין – לא גומרת לחדש ולהפתיע!

      Avatar
      אסתי ק.

      אין על קרן! והשילב שלה עם רון האלוף מושלם!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות