ואיך החום פתאום עולה? סופלה חם בטעם לואקר!

מאיר דנון מלמד אתכם להכין גרסה לאחד הקינוחים הקלאסיים והאהובים מהמטבח הצרפתי - הסופלה! מאפה קל ואוורירי במילוי קרם בטעם לואקר, המוגש בכלים אישיים ומפנקים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

ציפוי התבניות

קישוט

אופן הכנה

  1. מורחים את תבניות הסופלה בחמאה רכה. מניחים באחת התבניות את הסוכר ומסובבים אותו בתוכה עד שהסוכר נדבק לשכבת החמאה, מעבירים את הסוכר שנותר לתבנית הבאה וכן הלאה.
  2. בקערת המיקסר- קנווד מניחים את החלבונים, מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף, כשהחלבונים מתחילים להקציף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  3. בסיר, מערבבים את החלב הקר והקורנפלור, מביאים לרתיחה תוך כדי טריפה. חשוב שהחלב יהיה קר. כשמוסיפים את הקורנפלור מרתיחים עד שמתקבלת מסה סמיכה.
  4. מוסיפים את קרם הלואקר ומערבבים יחד עוד כ-2 דקות.
  5. מעבירים לקערה ומוסיפים 6 חלמונים ו-30 גרם חמאה.
  6. מקפלים לתוך המסה של הקרם לואקר את החלבונים המוקצפים ויוצקים לתבנית עד ס״מ 1 לפני שולי התבנית.
  7. מכסים בניילון נצמד-סנו ושומרים בקירור עד השימוש.
  8. מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות. אופים את הסופלה במשך 12-15 דקות.

    אופים את הסופלה במשך 12-15 דקות. צילום: שניר גואטה
    אופים את הסופלה במשך 12-15 דקות. צילום: שניר גואטה

  9. מגישים מיד! מומלץ להגיש עם רוטב טופי, גלידה ולבזוק מעט אבקת סוכר.

    סופלה חם בטעם לואקר. צילום: שניר גואטה
    סופלה חם בטעם לואקר. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 324.2 קק״ל 2593.6 קק״ל
פחמימות 39.2 גרם 313.7 גרם
שומן 15.7 גרם 125.8 גרם
נתרן 134.1 מ״ג 1073.0 מ״ג
חלבון 5.1 גרם 41.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
שומן רווי 8.5 גרם 68.0 גרם
כולסטרול 190.4 מ״ג 1523.4 מ״ג
סידן 78.4 מ״ג 627.4 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 3.6 מ״ג
אשלגן 93.4 מ״ג 746.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody