
וואו! עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות עם נטיפי שוקולד וחמאת בוטנים
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 334.9 קק״ל 1339.7 קק״לפחמימות 50.5 גרם 201.9 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 43.8 מ״ג 175.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.8 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרםכולסטרול 90.2 מ״ג 360.7 מ״גסידן 18.0 מ״ג 71.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 260.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות335
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 334.9 קק״ל 1339.7 קק״לפחמימות 50.5 גרם 201.9 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 43.8 מ״ג 175.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.8 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרםכולסטרול 90.2 מ״ג 360.7 מ״גסידן 18.0 מ״ג 71.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 260.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
השילוב המקודש של שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים מכה שוב! והפעם – מפגש פסגה בעוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות ומפנקות, כאלו שבטוח לא יגיעו בכלל לקופסה, אלא ייתחסלו הישר מהתנור. הן כל כך קלות להכנה שקרין גורן ממליצה להכין כמות כפולה שלהן, כי אין דבר יותר מבאס מלשבת עם כוס קפה ועוגיה, כאשר אחד הילדים בא וחוטף לך אותה.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 335 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


עוגיות
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס סוכר חום כהה
-
1 ביצה M
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
קורט מלח דק
-
1 כוס נטיפי שוקולד צ’יפס הרשי
-
1 כוס נטיפי חמאת בוטנים ריסז

אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר הלבן, הסוכר החום והביצה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח, נטיפי השוקולד ונטיפי חמאת הבוטנים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק ורך.
- בידיים רטובות, מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
- מסדרים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים גדולים מאוד, שכן העוגיות גדלות פי 3 באפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבת השוליים בלבד, כך שמרכז העוגייה נשאר רך.
- מיד כשמוציאים את התבנית מהתנור מפזרים מעל כל עוגייה נטיפי שוקולד צ’יפס ונטיפי חמאת הבוטנים לקישוט, הם יימסו וייצמדו אליה.

אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר הלבן, הסוכר החום והביצה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח, נטיפי השוקולד ונטיפי חמאת הבוטנים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק ורך.
- בידיים רטובות, מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
- מסדרים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים גדולים מאוד, שכן העוגיות גדלות פי 3 באפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבת השוליים בלבד, כך שמרכז העוגייה נשאר רך.
- מיד כשמוציאים את התבנית מהתנור מפזרים מעל כל עוגייה נטיפי שוקולד צ’יפס ונטיפי חמאת הבוטנים לקישוט, הם יימסו וייצמדו אליה.

הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
הכנתי ו… אכזבה 🙁 הבצק לא מוצלח והכמות הגדולה של השוקולד צ’יפס לא הגיונית בעליל – יצא מתוק עד בחילה. חבל…
היי חן, מצטערים לקרוא. מדובר בעוגיות מושחתות במיוחד 🙂 אפשר להפחית בכמות הנטיפים בהתאם להעדפות האישיות.
היי,