וואו! עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות עם נטיפי שוקולד וחמאת בוטנים

אמא'לה, הן עצומות! עוגיות שוקולד צ'יפס מטריפות עם נטיפי שוקולד וחמאת בוטנים, רכות ונימוחות שלא רוצים להפסיק לנשנש!
אמא'לה, הן עצומות! עוגיות שוקולד צ'יפס מטריפות עם נטיפי שוקולד וחמאת בוטנים, רכות ונימוחות שלא רוצים להפסיק לנשנש!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
28 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 334.9 קק״ל 1339.7 קק״ל
    פחמימות 50.5 גרם 201.9 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.7 גרם
    נתרן 43.8 מ״ג 175.1 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 23.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 90.2 מ״ג 360.7 מ״ג
    סידן 18.0 מ״ג 71.9 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 65.1 מ״ג 260.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 334.9 קק״ל 1339.7 קק״ל
    פחמימות 50.5 גרם 201.9 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.7 גרם
    נתרן 43.8 מ״ג 175.1 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 23.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 90.2 מ״ג 360.7 מ״ג
    סידן 18.0 מ״ג 71.9 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 65.1 מ״ג 260.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור

השילוב המקודש של שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים מכה שוב! והפעם – מפגש פסגה בעוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות ומפנקות, כאלו שבטוח לא יגיעו בכלל לקופסה, אלא ייתחסלו הישר מהתנור. הן כל כך קלות להכנה שקרין גורן ממליצה להכין כמות כפולה שלהן, כי אין דבר יותר מבאס מלשבת עם כוס קפה ועוגיה, כאשר אחד הילדים בא וחוטף לך אותה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
28 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר הלבן, הסוכר החום והביצה.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח, חלק מנטיפי השוקולד ונטיפי חמאת הבוטנים (שומרים קצת לקישוט) ומערבבים עד לקבלת בצק דביק ורך. 
  4. מעבירים את הבצק למקרר ל-20 דקות.
  5. בידיים רטובות, מחלקים את הבצק לארבעה כדורים. 
  6. מסדרים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים גדולים מאוד, שכן העוגיות גדלות פי 3 באפייה.
  7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבת השוליים בלבד, כך שמרכז העוגייה נשאר רך.  
  8. מיד כשמוציאים את התבנית מהתנור מפזרים מעל כל עוגייה נטיפי שוקולד צ’יפס ונטיפי חמאת הבוטנים לקישוט, הם יימסו וייצמדו אליה.
עוגיות שוקולד צ'יפס ריסז הרשי2
עוגיות שוקולד צ’יפס עם נטיפי חמאת בוטנים ונטיפי שוקולד. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    שולי

    הי, מה הקוטר של עוגיה? אני צריכה קוטר של 20 סמ. כיצד אני מחשבת?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שולי, יוצאות עוגיות בקוטר 8 ס”מ (אחרי אפייה). אז עם הכמות הזו יצאו לך שתי עוגיות בקוטר 20 ס”מ כמעט

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות